1300 TL Kırtasiye Yardımı Başladı. Kimler Başvurabilir? Başvuru Formu

1300 TL Kırtasiye Yardımı Başladı. Kimler Başvurabilir? Başvuru Formu
1300 TL Kırtasiye Yardımı Başvurusu. Kimlere 1300 TL Kırtasiye Yardımı Verilecek?Kırtasiye Yardımı. Sizlerin de bildiği üzere eğitim-öğretim döneminin yaklaşması ile birlikte öğrenciler birtakım kırtasiye malzemelerine...

1300 TL Kırtasiye Yardımı Başvurusu. Kimlere 1300 TL Kırtasiye Yardımı Verilecek?

Kırtasiye Yardımı

. Sizlerin de bildiği üzere eğitim-öğretim döneminin yaklaşması ile birlikte öğrenciler birtakım kırtasiye malzemelerine ihtiyaç duymaktadır.

1300 TL Kırtasiye Yardımı

Ancak bazı öğrenciler maddi nedenlerden ötürü bu ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanabilirler. Bu noktada devlet kurum ve kuruluşları muhtaçlık sınırının altında yaşayan ailelerin eğitim gören çocuklarına kırtasiye yardımında bulunmaktadır. 1300 TL kırtasiye yardımı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından dar gelirli ailelere verilmektedir. SGK tarafından verilen bu yardımdan faydalanabilmek için muhtaçlık sınırının altında yaşamanız şarttır. Aynı zamanda bazı şartları ve gereklilikleri de taşımanız gerekecektir. Yardım tutarı olan 1300 TL tek seferlik ödenir. Bu tutar, başvurusu onaylanan ailelerin PTT hesaplarına yatırılmaktadır. Aynı zamanda Ziraat Bankası’nda hesabı olan vatandaşlar da bu tutarı direkt banka hesaplarına alabilirler. 1300 TL Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır 1300 TL Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır

1300 TL Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dar gelirli aileler ve eğitim gören çocukları, 1300 TL kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusunu yönelterek yanıt aramaktadır.

  • Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen bu yardıma başvuruda bulunabilmek için e-devlet hesabınıza giriş yapmanız gerekir.
  • Giriş işleminin ardından kuruma ait hizmet sayfasına gitmeli ve burada ilgili sekmeye tıklamalısınız. Ardından sizlerden istenen soruları yanıtlayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru sırasında dikkat etmeniz gereken birçok husus bulunur. Eğer bu yardımı çocuğunuz için istiyorsanız, başvuru ekranında ilgili kısımda ‘’Çocuklarım için’’ ibaresini seçmeniz gerekecektir. Aksi takdirde sizler öğrenci olmadığınız için başvurunuz onaylanmayabilir. Ayrıca kurum tarafından sizlere yöneltilen tüm soruları eksiksiz bir şekilde yanıtlamalısınız. Böylece başarıyla başvurunuzu iletebilir ve sonucu bekleyebilirsiniz. Başvuru sonucu genellikle 30 gün içerisinde başvuru sahibinin cep telefonu numarasına kısa mesaj olarak gönderilmektedir.

1300 TL Kırtasiye Yardımı Başvurusu E-Devlet

Dar gelirli ailelerin eğitim gören çocuklarının yararlanabileceği 1300 TL kırtasiye yardımı başvurusu e-devlet üzerinden saniyeler içerisinde gerçekleştirilebilir. E-devlet üzerinden başvuruda bulunabilmek için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  • TC. kimlik numarası ve PTT şubelerinden alacağınız şifre bilgileri ile e-devlet hesabınıza giriş yapmalısınız.
  • Hesabınıza başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra arama kısmına gelmeli ve ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ yazarak aratmalısınız.
  • Karşınıza gelen sonuçlar içerisinde ‘’Eğitim Öğretim Yardım Talebi’’ sekmesine tıklamalısınız.
  • Alt kısımda yer alan talep türü bölmesine tıklayarak yardımı kimin için istediğinizi seçmelisiniz.
  • Son olarak ‘’Başvur’’ butonuna tıklamalısınız.

Yukarıda sıraladığımız işlemlerin tamamını doğru ve eksiksiz bir şekilde uygulamanız durumunda başvurunuz alınacak ve 30 gün içerisinde tarafınıza bir geri dönüş yapılacaktır. Başvuruda bulunmadan önce aynı ekran üzerinde yer alan bilgilendirmelere göz atmayı unutmamalısınız. Ayrıca başvuru sonucu cep telefonunuza gönderileceği için iletişim bilgilerinizin güncel olduğundan emin olmanız gerekecektir.

1300 TL Kırtasiye Yardımı Başvuru Formu

SGK tarafından yılda bir kez verilen kırtasiye yardımından faydalanabilmek için 1300 TL kırtasiye yardımı başvuru formu doldurmanız gerekecektir. Bu formu doldurabilmek için tek yapmanız gereken, yukarıda sıralandığı gibi e-devlet hesabınıza giriş yapmak ve kurum sayfası içerisinde yer alan ilgili sayfaya tıklamaktır. Burada yalnızca bir soruyu yanıtlayarak saniyeler içerisinde başvurunuzu gerçekleştirmeniz mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen bu yardım yalnızca şehit, gazi ve vazife malüllerini ya da çocuklarını ilgilendirmektedir. Eğer gerekli şartları taşımıyorsanız, diğer kurumlar tarafından verilen yardımlara başvuru yapmanız gerekir. Diğer kurumların yardımlarına başvuruda bulunabilmek için kurum binasını bizzat ziyaret etmeli ve form doldurmalısınız. Formda yer alan bilgileri eksiksiz bir biçimde doldurmanız durumunda başvurunuz işleme alınacaktır.

1300 TL Kırtasiye Yardımı Nasıl Alınır?

1300 TL kırtasiye yardımı nasıl alınır sorusunun sıklıkla sorulduğunu görmekteyiz. Bu yardımı alabilmek için öncelikle başvuruda bulunmanız gerekir. Başvuru işlemleri için yukarıda belirttiğimiz gibi e-devlet hesabınızı kullanabilirsiniz. Ardından yoğunluğa bağlı olarak 30 gün içerisinde başvurunuz sonuçlanacak ve cep telefonunuza bir kısa mesaj gönderilecektir. Başvurunuzun onaylanması durumunda bu kısa mesajda gerçekleştirmeniz gereken işlemler de yer alacaktır. Başvurusu onaylanan vatandaşlar, onay alındığı tarihi takip eden 30 gün içerisinde ilk yardımlarını çekebilecektir. Yardım tutarı, her ilde bulunan PTT şubelerinden kolayca çekilebilir. Ancak tutarı çekmeden önce kimlik kartınızın yanınızda olduğundan emin olmanız gerekecektir. Ayrıca kuruma bir Ziraat Bankası IBAN adresi sunan vatandaşlar, yardımı direkt Ziraat Bankası ATM’lerinden de çekebilmektedir.

Kırtasiye Yardımı Ne Zaman Yatar?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen kırtasiye yardımına başvuruda bulunan vatandaşlar, kırtasiye yardımı ne zaman yatar sorusunu yönelterek yanıt aramaktadır. Her yıl tek seferlik olmak üzere verilen bu yardım, eylül ayında yani eğitim-öğretim döneminin başlangıcında ailelerin hesaplarına yatırılmaktadır. 1300 TL olan bu yardım tutarı sayesinde aileler, eğitim gören çocuklarının okul masraflarını rahatlıkla karşılayabilmektedir. Diğer kurum ve kuruluşlar tarafından verilen eğitim yardımları de benzer şekilde eğitim döneminin başlangıcında yatırılır. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen şartlı eğitim yardımı, 2 ayda bir olmak üzere ailelerin hesaplarına yatırılır. Bu nedenle yardımınızı ne zaman alacağınıza dair net bir bilgi edinebilmek için kurum ile iletişime geçmek sizler için çok daha iyi olacaktır.

Kırtasiye Yardımı Ne Kadar?

Kırtasiye yardımı ne kadar gibi soruların sıklıkla sorulduğunu görmekteyiz. Kırtasiye yardımının tutarı, ailenin muhtaçlık durumuna ve kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından verilen yardımın tutarı 1300 TL’dir. Tek seferlik verilen bu yardım, ailenin PTT hesabına yatırılır. Diğer kurumlarda yardım tutarı değişiklik gösterebilmektedir. Belediyeler ve kaymakamlıklar tarafından verilen kırtasiye yardımı, 300 – 1000 TL arasında değişiklik gösterir. Ailenin muhtaçlık durumu, yardım tutarını doğrudan etkileyecektir. Bu yardımlar da ailenin Ziraat Bankası hesabına yılda bir sefer olmak üzere yatırılır. Gelecek yıl tekrar yardım almak isteyen ailelerin başvurularını yenilemeleri gerekecektir. Aynı zamanda bu yardımı alabilmek için ailede en az bir çocuğun eğitim-öğretim kurumlarında öğrenci olması şarttır.

Kırtasiye Yardımı Kimlere Verilir?

Kırtasiye yardımı yalnızca belirli öğrencilere ve velilere verilmektedir. Kırtasiye yardımı kimlere verilir sorusunun yanıtı aşağıda sıralanmıştır.

  • Muhtaçlık sınırının altında yaşayan ailelerin eğitim gören çocuklarına
  • Engel durumu veya kronik hastalık nedeniyle çalışamayan ailelerin eğitim gören çocuklarına
  • Kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencilere
  • Şehit yakınları ile gazilerin eğitim gören çocuklarına
  • Yetim ve öksüz öğrencilere
  • Pandemi nedeniyle işyerini kapatan ve bir daha geri açamayan dar gelirli ailelerin eğitim gören çocuklarına

Kırtasiye yardımı, yukarıda sıralanan kişilere verilmektedir. Ancak bu durum kurumdan kuruma değişiklik gösterebilir. Örneğin Sosyal Güvenlik Kurumu yalnızca şehit, gazi ve vazife malüllerine ya da onların eğitim gören çocuklarına bu yardımı vermektedir. Bu nedenle yardım başvurusunda bulunmadan önce kurum ile irtibata geçerek detaylı bilgi edinmeniz gerekecektir.

Kırtasiye Yardımı Şartları Nelerdir?

Devlet kurum ve kuruluşlarından kırtasiye yardımı alabilmek için bazı şartları taşımanız gerekir. Kırtasiye yardımı şartları şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Türkiye sınırları içerisinde ikamet etmek
  • Şehit, gazi veya vazife malülü olmak ya da bu kişilerin çocuğu olmak
  • Muhtaçlık sınırının altında yaşamak
  • Sosyal güvenceye sahip olmamak
  • Herhangi bir yerden gelir almamak ve benzer yardımlardan yararlanmamak
  • Gerekli belgelerin tamamını eksiksiz bir şekilde temin etmek
  • Taşınır veya taşınmaz mala sahip olmamak

Yukarıda yer alan şartların tamamını sağlayan vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan kırtasiye yardımı alabilmektedir. Ancak diğer kurumlarda bu şartlar değişebilir. Örneğin belediyeler ve kaymakamlıklar tarafından verilen kırtasiye yardımı için gerekli şartlar farklıdır. Bu nedenle diğer kurumlardan kırtasiye yardımı talebinde bulunabilmek için öncelikle istenen şartlara göz atmanız gerekir.

Kırtasiye Yardımı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Belediyeler, kaymakamlıklar ve bakanlıklar tarafından verilen kırtasiye yardımına başvuruda bulunabilmek için yerinde başvuru yapmanız gerekecektir. Bu başvuru sırasında birtakım belgeleri temin etmeniz şarttır. Kırtasiye yardımı başvurusu için gerekli belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Veliye ait T.C. kimlik kartı
  • Çocuğa ait T.C. kimlik kartı
  • Çocuğa ait öğrenci belgesi
  • Ailenin gelirini gösteren belge ya da işsiz olunduğuna dair belge
  • İkametgah belgesi
  • Nüfus kayıt örneği
  • Kirada oturulması durumunda kira sözleşmesi
  • Tapu fotokopisi
  • Çalışmak için iş başvurusunda bulunulması durumunda İŞKUR kayıt belgesi
  • Muhtarlıklardan alınabilen fakirlik belgesi

Yukarıda yer alan belgelerin tamamı, ilgili kurum personellerine teslim edilmelidir. Fakirlik belgesi şart değildir. Ancak bu belgeyi temin etmek, yardım alabilmeniz için şansınızı artırabilir. Bazı kurumlar, yukarıda yer alan belgeler dışında ek belge talebinde bulunabilmektedir. Bu nedenle kurum ziyareti öncesinde kurum ile irtibata geçmeli ve gerekli belgeleri öğrenmelisiniz.

Kırtasiye Yardımı Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu, yapılan kırtasiye yardımı başvurularını genellikle 30 gün içerisinde sonuçlandırmaktadır. Ancak yoğunluğa bağlı olarak bu sürede değişiklikler olabilir. Eğer başvurunuz 30 gün içerisinde sonuçlandırılmazsa kırtasiye yardımı sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz gerekir. Bu işlem için internet tarayıcınızdan

https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi/

adresine gitmeli ve sizlerden istenen kutucukları doldurmalısınız. Ardından başvurunuzun sonucu karşınıza gelecek ve gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır. Eğer SGK dışında başka bir kurumdan yardım talebinde bulunduysanız, ilgili kurumun hizmet binasını ziyaret ederek başvuru sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda kurumu cep telefonu ile arayarak sorgulama yapmak mümkündür. Kurum operatörleri, başvurunuzun son durumunu sizlere aktaracak ve aklınıza takılan tüm soruların yanıtını verecektir. Ayrıca bazı kurum ve kuruluşlar, internet sitesi üzerinden sorgulama yapmanıza imkan tanıyabilir.

Kırtasiye Yardımı Yapan Diğer Kurumlar

Günümüzde faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluş, dar gelirli ailelerin eğitim gören çocuklarına kırtasiye yardımında bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu dışında kırtasiye yardımı yapan kurumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
  • Vakıflar Genel Müdürlüğü
  • Milli Eğitim Bakanlığı
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
  • Valilikler ve Kaymakamlıklar
  • Belediyeler
  • Vakıflar ve Dernekler

Yukarıda sıralanan kurum ve kuruluşlar, muhtaçlık sınırının altında yaşayan dar gelirli ailelerin eğitim gören çocuklarına kırtasiye yardım yapmaktadır. Bu yardımlardan bazıları yılda bir kez verilirken bazıları iki ayda bir verilmektedir. Bu yardımlara başvuruda bulunmak veya aklınıza takılan soruların yanıtını bulmak istiyorsanız, ilgili kurum ile iletişime geçerek daha detaylı bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

1250 tl kırtasiye yardım başvurusu için hemen 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum