Soba Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimler Başvurabilir? Başvuru Formu

Soba Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimler Başvurabilir? Başvuru Formu
Soba Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?Son yıllarda enerji maliyetlerinin artmasıyla birlikte özellikle İç Anadolu olmak üzere Türkiye’nin pek çok bölgesinde soba kullanımı artış göstermektedir. Soba kullanımının artış...

Soba Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Son yıllarda enerji maliyetlerinin artmasıyla birlikte özellikle İç Anadolu olmak üzere Türkiye’nin pek çok bölgesinde soba kullanımı artış göstermektedir. Soba kullanımının artış göstermesiyle doğru orantılı bir şekilde yakacak fiyatları da yükselmeye başlamıştır. Zor durumda olan ve geçim sıkıntısı yaşayan pek çok aile soba yardımlarına başvurmayı tercih etmektedir. Soba yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusu son günlerde internet üzerinde en sık aranan konulardan biridir. Soba yardımına başvurabilmek için birkaç aşama vardır. Bu aşamaların tamamlanmasıyla birlikte başvurular ilgili belediyelere yapılabilmektedir. Öncelikle soba yardımı başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmak gerekmektedir. Forma e-devlet üzerinden ya da belediyeler aracılığıyla erişmek mümkündür. Belirtilen süre içerisinde formu doldurup teslim etmek soba yardımı başvurusu için önemlidir. soba yardimi basladi soba yardimi basladi

Soba Yardım Başvuru Formu

Soba yardımları gibi belediyeler ve vakıflar tarafından düzenlenen sosyal yardım paketlerine başvurmak için bir form doldurmak gereklidir. Bu form, başvuru sahiplerinin daha yakından tanınmasına ilişkin oldukça büyük önem taşımaktadır. Soba yardım başvuru formu ile yardımlar hak eden ve ihtiyaç sahibi olan kişilere verilmektedir. Formu doldurmayan kişilerin başvurusu geçersiz sayılmaktadır ve ikinci bir başvuru hakkı bulunmamaktadır.  Bu sebeple soba yardımı için ilgili formu doldurmak elzemdir. Formda istenen bilgi ve belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamak gerekmektedir. Bu bilgi ve belgeler belediye çalışanlarının başvuran kişiler arasında daha adil ve şeffaf bir seçim yapabilmesini sağlamaktadır. Böylece soba yardımı gibi sosyal yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi de mümkün hale gelmektedir. 

Soba Yardımı Kimler Alabilir?

  • Sosyal yardımlar oldukça büyük oranda dar gelirli vatandaşları hedeflemektedir. Bu sebeple soba yardımı kimler alabilir sorusunun cevabı da elbette ki yoksul kişiler olacaktır.
  • Soba yardımı gibi yalnızca kış aylarında vatandaşların zor zamanlardan geçmemesi için verilen yardımlar için gelir beyanı istenmektedir. Gelir beyanında bulunarak yoksulluğun kanıtlanması ve bu vesileyle de soba yardımının alınması mümkündür.
  • Bunun dışında asgari ücretin üzerinde bir gelire sahip olan kişilerin belediyeler tarafından sağlanan soba yardımlarına katılması mümkün değildir.

Soba yardımı almanın bazı şartları ve kriterleri vardır. Bu şart ve kriterleri karşılayan herkes bulunduğu ilin belediyesine başvuruda bulunarak soba yardımı alabilmektedir. Bunun yanı sıra şayet belirli bir süre geçtikten sonra kriterler karşılanmıyor ise yardım kesilebilmektedir. Fakat yardım kesilse dahi hiçbir şekilde geri ödeme talebinde bulunulmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, tüm belediyeleriyle vatandaşların zor zamanlarında en büyük destekçisi haline gelmiştir. Sosyal devletçilik ve belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirmeye devam eden il belediyeleri ise oldukça büyük bir takdir görmektedir. 

Soba Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

  • Soba yardım başvurusu yapacak olan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Belediyeler tarafından vatandaşlara sunulan soba yardımlarını almak isteyen kişilerin muhakkak düşük gelirli olması gerekmektedir. Gelir beyanı ile bu durumun kanıtlanması da form sırasında istenen belgeler arasında yer alır.
  • Soba yardımı almak isteyen kişilerin başvuru formunu eksiksiz ve zamanında doldurması gerekmektedir. Belediyeler tarafından belirtilen süre içerisinde e-devlet üzerinden ya da belediye binasında fiziki olarak formu doldurmak elzemdir.
  • Soba yardımı almaya hak kazanacak olan kişilerin sosyal güvencesinin bulunmaması gerekmektedir. Bu sebeple başvuru tarihi de dahil olmak üzere son üç ay içerisinde hiçbir sigorta girişinin olmaması gereklidir.

Soba yardımı alabilmek için birtakım kriterler mevcuttur. Bu kriterler nezdinde vatandaşlar arasında değerlendirme yapılabilmesi için başvuru formunu doldurmak gerekmektedir. Böylece en adil ve şeffaf şekilde değerlendirme yapılabilmektedir. Soba yardımını alma şartlarını karşılayan herkes bulunduğu il ya da ilçe belediyesine giderek ya da e-devlet üzerinden soba yardımına başvurabilmektedir. Bu sayede hem internet üzerinden hem de fiziki olarak başvurunun da mümkün olduğu bilinmektedir. Soba yardımı alma şartları aşağıdaki gibidir; E-devlet üzerinden devlet desteğine başvuru yapacak ihtiyaç sahibi kişiler https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti tıklayarak forma ulaşabilir. Devlet yardımlarına online başvuru haricinde belediye binasına giderek oradaki görevliler yardımıyla başvuru yapmanız ve bilgi almanız mümkündür.

E-Devlet üzerinden soba yardımı başvurusu nasıl yapılır?

  • Online olarak başvuru yapmak için e-devlet https://www.turkiye.gov.tr portalına bilgileriniz ile birlikte giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Portala giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Sosyal Yardım Hizmetleri” yazınız.
  • Çıkan sonuçlardan “Sosyal Hizmet Başvurusu” seçeneğine tıklayarak, başvuru sayfasına yönlendirileceksiniz.
  • Bu sayfanın sağında “Yeni Başvuru” kutucuğu göreceksiniz, o kutucuğa tıkladığınızda başvuru formuna ulaşmış olacaksınız. Ardından istenen bilgileri eksiksiz ve tamamen doğru bir şekilde girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Online olarak yaptığınız e-devlet başvuruları sorgulamak ve kontrol edebilmek için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama tıklayınız.  Belediyenin sağladığı yardımlar için belediye hizmet binasını ziyaret etmeniz ve oradaki görevliler tarafından yapılan yönlendirmeler ile başvurunuzu bizzat yapabilirsiniz.

Doğalgaz yardımı başvurusu için hemen 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum