Kosgeb Destekleri Nelerdir?

Kosgeb Destekleri Nelerdir?
Kosgeb DestekleriKosgeb destekleri ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmelere ekonomik anlamda katkı sağlamaktadır. Yeni işyeri açma sürecinde olan işletmeler de bu desteklerden faydalanmaktadır. Yeni fikirleri olan girişimciler...

Kosgeb Destekleri

Kosgeb destekleri ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmelere ekonomik anlamda katkı sağlamaktadır. Yeni işyeri açma sürecinde olan işletmeler de bu desteklerden faydalanmaktadır. Yeni fikirleri olan girişimciler bu desteklerden faydalanabilir.

Kosgeb Destekleri Nelerdir?

Yeni girişimciler başvurmadan önce Kosgeb destekleri nelerdir? sorusunun cevabını aramaktadır. Kosgeb destekleri işyerinin açılmasından başlayıp her aşamada maddi destek sağlamaktadır. Kosgeb Destekleri Nelerdir Kosgeb Destekleri Nelerdir Her aşamanın gerekli şartları vardır ve her aşamada Kosgeb destek miktarı değişiklik göstermektedir. Desteklerin miktarı kurulan işin sermaye miktarına göre de şekillenmektedir. Belli başlı Kosgeb destekleri şunlardır;

  • Kuruluş desteği
  • Performans desteği (Bu destek birinci dönem ve ikinci dönem olarak ikiye ayrılır.)
  • Teçhizat desteği (Bu desteğin miktarı şirketin teknolojik durumuna ve alınacak olan cihazlara göre değişiklik gösterir.)
  • Danışmanlık desteği ( Bu destek bir nevi işletme koçluğudur.)
  • Sağlık ve güvenliğin korunması için verilen destek

Kosgeb Genç Girişimci Desteği

Kosgeb genç girişimci desteği şartlarından biri yaş sınırlamasıdır. 18-29 yaş aralığında yer alan gençler girişimci desteği alabilmek için geçmişte herhangi bir ticari faaliyete ortaklık yapmaması gerekir. Ayrıca ilk kez bir şirket açıyor olmalıdır.

Kosgeb Kadın Girişimci Desteği

Kosgeb kadın girişimci desteği ile girişimci kadınlara destek olmaktadır. Kadın girişimci desteği geleneksel ve ileri girişimci desteği olarak ikiye ayrılır. Bu desteklerden faydalanmak için Kosgeb kurumuna giderek ya da internet üzerinden başvuru yapılabilir. Bu şekilde alınan sertifikalar ile kadın girişimciler hayallerine bir adım daha yaklaşabilir.

Kosgeb Hibe Desteği

Kosgeb

hibe desteği alabilmek için girişimcilik eğitimini başarıyla bitirmek gerekir. Bu destekten faydalanmak için başvuru yapmadan önce şirketin kuruluşu ve işe başlama tarihi önemlidir. Şirket kuruluş tarihinden önce hibe desteği için başvuran kişinin veya ortaklarının kayıt dışı bir gelirinin olması cezai işlemlerin başlatılması için yeterlidir. Buna ek olarak alınan hibenin iade edilmesi söz konusudur. Eğitimini başarıyla bitiren girişimcinin şirketini eksiksiz kurması, iş planını hazırlamış olması ve Kosgeb’in belirlediği jüriye sunum yaparak onay alması gerekmektedir. Genç girişimcilere sunulan bu destek ile karşılıksız hibe ya da faizsiz kredi avantajı şeklinde sunulur.

Kosgeb Destek Şartları Nelerdir?

Kosgeb başvurusu hakkında bilgi sahibi olmak için bilinmesi gerekenen önemli soru Kosgeb destek şartları nelerdir? Kosgeb desteklerine şahıs veya sermaye şirketleri başvuru yapabilir. Başvuru için 18 yaşını doldurup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve daha önce Kosgeb desteklerinden faydalanmamış olmak gerekir. Mevcut işyerini geliştirmek isteyen ve yeni işyeri açmak isteyenler bu şartlara sahip olduğu sürece Kosgeb desteklerinden faydalanabilir. Kosgeb desteğinden faydalanmak isteyen işyeri sahiplerinin meslek odasına kayıt yaptırmaları gerekir.

Kosgeb Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kosgeb destek başvurusu nasıl yapılır? Kosgeb desteklerinden faydalanmak isteyen girişimciler e-devletten ya da kurumun internet adresi üzerinden başvuru yapabilir. Bu süreçte başvuru sahibinin başvuru öncesinde ve destek aldığı süreçte yapması gereken bazı yükümlülükleri vardır. Bu yükümlülükler şunlardır;

  • İşletmenin kuruluş tarihinden önce işletme sahibinin Kosgeb tarafından düzenlenen online girişimcilik eğitimini tamamlaması gerekir.
  • Kosgeb kurumuna ait web sitesinden beri tabanına kayıt yapılmalıdır.
  • Başvurular şirketin kurulmasını takip eden ilk 1 yıl içerisinde yapılmalıdır.
  • Kurulu olan ya da kurulması planlanan şirketin kobi statüsünde olması gerekir.
  • Başvuran kişinin herhangi bir vergi veya sigorta borcu bulunmamalıdır.
  • Başvuru sahibinin başka bir şirket ile 3 yıl öncesine kadar %30’un üzerinde bir ortaklığı olmamalıdır.
  • Başvuran kişi herhangi bir işletmede sigortalı olarak çalışmamalıdır.
  • Kosgeb desteklerinden yararlanacak olan işletmenin Kosgeb kapsamındaki sektörlerde hizmet veriyor olması gerekir.
Kosgeb Diğer Destekleri için hemen

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum