Kadın Girişimcilere Destek

Kadın Girişimcilere Destek
Kadın Girişimcilere Destek. Kosgeb Kadın Girişimci Desteği Nedir? Kadın Girişimcilere Verilen Destekler Nelerdir? Kadın Girişimci Hibe Desteği. Kadın Girişimci Kredi Desteği. Pek çok kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütü kadınların...

Kadın Girişimcilere Destek. Kosgeb Kadın Girişimci Desteği Nedir? Kadın Girişimcilere Verilen Destekler Nelerdir? Kadın Girişimci Hibe Desteği. Kadın Girişimci Kredi Desteği. Pek çok kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütü kadınların ülke ekonomisine katkı sağlamaları, çalışma hayatında var olmaları için hibe ve kredi desteği sunmaktadır. Bunun yanında kadınlara özel ücretsiz danışmanlık ve mentörlük hizmetleri, finansal okuryazarlık eğitimleri gibi çok çeşitli faaliyetler bankacılık sektörü eliyle verilmektedir.

Kosgeb Kadın Girişimci Desteği Nedir?

KOSGEB

, kadın girişimcilere destek veren kuruluşların başında gelmektedir. KOSGEB tarafından verilen hibe destekleri pozitif ayrımcılık yapılarak planlanmış olup, kadınlara özel verilmektedir. Kosgeb Kadın Girişimci Desteği Nedir Kosgeb Kadın Girişimci Desteği Nedir Pek çok kadının kendi ayakları üzerinde durması için destek sağlayan KOSGEB verdiği destekle birlikte, kadınların iş hayatında girişimci olma cesaretlerine, maddi imkan sağlamaktadır. KOSGEB kadın girişimci desteği nedir? Diye merak edenler için, bunlar geleneksel ve ileri girişimci desteği olarak iki şekilde verilmektedir. Bu iki destekten yararlanılabileceği gibi hangi iş alanında faaliyet göstermek istenildiğine bağlı olarak, yalnızca geleneksel girişimci desteğinden yararlanmak için başvurulabilir. Çeşitli iş alanlarında var olmak isteyen ancak bunun için yeterli sermayesi olmayan kadınların, çiftçilik konusunda verilen hibe desteğini zaman kaybetmeden aldığı bilinmektedir. Bu hibe desteğinden yalnızca tarımla değil, çiftçilikle uğraşan kadınların da yararlanması mümkündür. Hibe desteğinden yararlanmak isteyen kadınlarda 65 yaşını geçmemiş ve tarım alanında aktif çalışıyor olmaları şartları aranmaktadır. Başvuru yapılacak alana ait bir iş planı ve diploma istenmektedir. İş yerinde çalıştırılacak personelin maaşı, iş yer kirası ve işletme giderleri, geleneksel girişimci desteği kapsamında yer almaktadır.

Kadın Girişimcilere Verilen Destekler Nelerdir?

% 80 oranında kadın girişimcilere destek veren kuruluşun, 2020 yılında belirlenmiş olan hibe desteği tutarının 60 bin TL olduğunu açıklanmıştır. İş hayatının farklı alanlarında kendini göstermek ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadınlara destek şartlarının başında, öncelikle KOSGEB kursuna katılmak ve kursu başarıyla bitirmek gelmektedir. Bu kursların amacı girişimci kadınları cesaretlerini eğitimle birleştirmeleri ve seçtikleri alanda yeterli olduklarına dair belge sahibi olmalarıdır. Kadın girişimcilere verilen destekler nelerdir? Şeklinde pek çok girişimci kadının aklında soru işareti olduğu ve girişimcilik adına neler yapabilecekleri konusunda daha fazla bilgiye ihtiyaç duydukları söylenebilir. TKDK( Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu), tarımla uğraşan kadınlara, % 70 oranında hibe desteği vermektedir. Kırmızı ve beyaz et üretimi, süt, mantar imalatı, arıcılık gibi geniş alanlarda faaliyet sürdüren kadınların devlet yanındadır. Çeşitli iş alanlarında var olmak isteyen ancak bunun için yeterli sermayesi olmayan kadınların, çiftçilik konusunda verilen hibe desteğini zaman kaybetmeden aldığı bilinmektedir. Bu hibe desteğinden yalnızca tarımla değil, çiftçilikle uğraşan kadınların da yararlanması mümkündür. Hibe desteğinden yararlanmak isteyen kadınlarda 65 yaşını geçmemiş ve tarım alanında aktif çalışıyor olmaları şartları aranmaktadır. Başvuru yapılacak alana ait bir iş planı ve diploma istenmektedir.

Kadın Girişimci Hibe Desteği

KOSGEB’e bizzat giderek ya da internet üzerinden 

https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/TumHizmetler

bölümünden başvuru yaparak belirtilen şartlara uyum sağlandığı sürece, kadın girişimci hibe desteği almaya hak kazanılmaktadır. Bu sayede 18 yaş üstündeki tüm ev kadınlarının iş hayatına atılmaları, devlet tarafından desteklenmektedir. Bu sadece hibe desteği üzerinden olmamaktadır. İş yeri açarken, sermaye sorununun çözümü yüksek meblağlı ödemelerle sağlanmaktadır. Daha önce böyle bir düşüncesi olmasına rağmen, KOSGEB’ten hiç destek almamış olan kadınlara geleneksel girişimci desteği verilmektedir. İş yeri için alınacak araç, gereç, makine ya da mobilya ihtiyacında, % 0 oranında kredi verildiği belirtilmektedir. Açılacak iş yerinin 3 yıl boyunca faaliyette bulunacağına dair garanti verilmeden, bu konuda destek almak daha zor olabilmektedir.

Kadın Girişimci Kredi Desteği

Üreten kadını desteklemek amacıyla verilen kadın girişimci kredi desteği iş fikrinin KOSGEB tarafından desteklenen sektörler içinde yer aldığında verilmektedir. İş fikri destek görüyorsa, bunun diğer adımı eğitim almaktan geçmektedir. Online olarak alınacak eğitimlerle, ömür boyu geçerli sertifikalara sahip olunabilir. İlk defa iş yeri açmış ya da açacak olan kadınlar için oluşturulan bu paket sayesinde sermaye sıkıntı yaşanmaması hedeflenmektedir. Eğitimlerin tamamlanıp, iş planının onaylanmasıyla birlikte, bazı bankalar kredi desteği sağlamaktadır. Bankaların kadın girişimciliğine yönelik özel faaliyetleri kapsamında avantajlı finansman imkanları, bankacılık hizmetlerinde ücret muafiyetleri gibi destekler bulunmaktadır.

Kosgep Diğer Yardımları İçin Hemen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.