HGS Olmadan Geçiş Cezası Ne Kadar?

HGS Olmadan Geçiş Cezası Ne Kadar?
HGS Olmadan Geçiş Cezası Ne Kadar? HGS Olmadan Geçiş Cezası 2022 Ne Kadar? HGS Olmadan Borç Ödeme. HGS Yok Ne Yapmalıyım? HGS Olmadan Geçiş Cezası Ne Kadar? HGS Olmadan Köprüden Geçiş. HGS Cezası Nasıl Ödenir? HGS Borcu Nasıl...

HGS Olmadan Geçiş Cezası Ne Kadar? HGS Olmadan Geçiş Cezası 2022 Ne Kadar? HGS Olmadan Borç Ödeme. HGS Yok Ne Yapmalıyım? HGS Olmadan Geçiş Cezası Ne Kadar? HGS Olmadan Köprüden Geçiş. HGS Cezası Nasıl Ödenir? HGS Borcu Nasıl Ödenir? HGS Cezası Faizi Ne Kadar? HGS Olmadan Geçiş Cezası Ne Kadar?. Abonelik sistemine göre yürütülen ve aracın durmasına gerek kalmadan işletilen bir geçiş sistemidir. HGS olmadan geçiş cezası 2022 yılı için de geçtiğimiz aylarda belli olmuştur. HGS Olmadan Geçiş Cezası Ne Kadar HGS Olmadan Geçiş Cezası Ne Kadar HGS aboneliği yaptırılmamışsa, bakiye yetersiz ise ve iki haftalık süre içerisinde ödeme yapılmamışsa 55 TL’lik bir ceza ödemek zorunda kalırsınız. HGS aboneliği yok ve HGS kartına yükleme yapılmadı ise kaçak geçiş sayılır. 15 günlük süre içerisinde HGS kartına yükleme yapıldı ise ceza kesilmez ve yalnızca HGS geçiş ücreti alınır.

HGS Olmadan Borç Ödeme

HGS aboneliği olmadan yapılan geçişler için bir hafta içerisinde kişilere HGS almaları için süre verilir. HGS olmadan borç ödeme konusu düşünüldüğünde, bir hafta içerisinde HGS alınır ise yalnızca geçiş ücreti ödenir. Bu süre aşılır ise yüklü cezalar ödenmek zorunda kalınabilir. Sık aralıklarla HGS bakiyesinin durumu incelenmeli ve ceza olup olmadığına bakılmalıdır.

HGS Yok Ne Yapmalıyım?

Geçmiş senelerde otoyol ve köprü geçişleri zordu, ödeme yapmak zaman alıyordu. Hızlı geçiş sistemi ile HGS kartı aboneliği yapılır ve geçişlerde bu kart okutularak hızlıca geçiş yapılabilir. HGS yok ne yapmalıyım diyorsanız, bir haftalık süre içerisinde HGS aboneliği yapılmalıdır. Bu süre aşılır ise fazla miktarda ceza ile karşı karşıya kalınır. Bu durum sonrasında cezayı ödeme zorunluluğu doğar. Hatalı olduğunu düşündüğünüz bir ceza durumu var ise itiraz edebilirsiniz. HGS kartları tek bir plaka için kayıtlıdır iki araç için kullanılmaz ve böyle bir durumda her iki araç için de ceza uygulanır.

HGS Olmadan Geçiş Cezası Ne Kadar?

Hızlı geçiş sistemi aboneliği  olmayan araçların iki hafta içerisinde aboneliklerini yaptırmaları gerekir. Bu süre zarfında abonelik olmadan yapılan geçiş esnasında sürücüden yalnızca geçiş ücreti alınır. HGS olmadan geçiş cezası ne kadar derseniz, HGS etiketi olmadan ve bakiyenin yetersiz olması durumunda geçiş cezası 55 TL’dir.

HGS Olmadan Köprüden Geçiş

Hızlı geçiş sistemine abone olmadan köprü geçişi yapıldı ise 15 gün içerisinde abone olunmalı ve geçiş ücreti ödenmelidir. HGS olmadan köprüden geçiş konusu şu şekilde çözülebilir. Araç sahipleri  iki hafta süre içerisinde PTT’ye başvurarak geçiş ücretini ödeyip, HGS’ye abone olabilirler. HGS etiketi mutlaka alınmalıdır. Etiket içerisinde her zaman bakiye olmalıdır. Etiket var olup bakiye kalmamış ise ücret çekilir ve kart  eksi bakiyede kalır. Bir dahaki yüklemede alınmış olan  ücret tahsil edilir.

HGS Cezası Nasıl Ödenir?

Hızlı geçiş sistemi ile ilgili aboneliğiniz yok ise ve köprü, otoyoldan geçiş yaptı iseniz ceza ödersiniz. HGS cezası nasıl ödenir?

PTT

şubelerinden ya da bakiye ödeme yerlerinden ceza ödemeleri yapılabilir. Hızlı geçiş sistemi cezası anlaşmalı olan bankalardan da ödenebilir. Kimlik bilgileri ve aracınıza ait plaka ile cezanızı ödeyebilirsiniz.

HGS Borcu Nasıl Ödenir?

Hızlı geçiş sisteminde bir önceki geçişten dolayı eksi bakiyede olan araç sahipleri ödemelerini banka kanalı yapabilir. HGS borcu ödeme için HGS sisteminde abonelik gerekmektedir. Abonelik olmadığı süreçte HGS olan bir otoyol ya da köprüden geçilir ise ceza yazılır. E-devlet üzerinden sorgulayıp uygulanan ceza miktarı öğrenilebilir. Karayolları hizmet sayfasına girerek geçiş ihlali sorgulama bölümünden de ne kadar ceza alındığı öğrenilebilir. Ayrıca 4441788 no’lu telefon ile ceza durumunuzu sorgulatabilirsiniz.

HGS Cezası Faizi Ne Kadar?

HGS sisteminde eğer yeterli bakiye olmadığı için ceza ödemesi veriliyor ise 15 gün süre zarfında ödeme yapılır ise yalnızca geçiş ücreti alınır. HGS cezası faizi olarak iki haftalık süreçte ödeme yapılmadı ise geçişin yapıldığı yerde mesafe ücretinin 11 katı talep edilir. Geçiş için alınan ücret HGS hesabından ceza alınmadan tahsil edilir. Buradan da etiket alınmasına gerek olmadığı düşünülür. HGS aboneliği PTT ya da banka şubelerinden yapılabilir. Bankalar tarafından HGS hesabına bakiye yüklemede yapılabilmektedir. HGS kartı almak istersek Vakıfbank şubeleri ve mobil bankacılıktan da alınabilir. Ayrıca e-devlet üzerinden de HGS kartı alınır. Ziraat bankası üzerinden de HGS aboneliği yapılır, ceza ödenebilir, HGS etiketi alınabilir. Bakiye sorgulama işlemi yaparken e-devlet üzerinden PTT HGS bakiye sorgulama bölümüne girilir ve buradan ceza ve hesapta ne kadar bakiye kaldığı öğrenilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum