Doğalgaz Yardımı Alan Elektrik Yardımı Alabilir mi?

Doğalgaz Yardımı Alan Elektrik Yardımı Alabilir mi?
Doğalgaz Yardımı Alan Elektrik Yardımı Alabilir mi?Doğalgaz Yardımı Alan Elektrik Yardımı Alabilir mi? Son yıllarda ekonominin daralmasıyla birlikte pek çok kişi sosyal yardımlar almaya başladı. Bu sebeple akıllara da bazı...

Doğalgaz Yardımı Alan Elektrik Yardımı Alabilir mi?

Doğalgaz Yardımı Alan Elektrik Yardımı Alabilir mi? Son yıllarda ekonominin daralmasıyla birlikte pek çok kişi sosyal yardımlar almaya başladı. Bu sebeple akıllara da bazı soruların geldiği biliniyor. Bu sorulardan ilki doğalgaz yardımı alan elektrik yardımı alabilir mi şeklindedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ve direkt olarak il belediyeleri tarafından sunulan pek çok sosyal yardım vardır. Bu yardımlar sayesinde vatandaşların ekonomik olarak zor zamanlar geçirdiği dönemlerde bir destek olunması hedeflenir. Sosyal yardımlar yalnızca yoksul ve dar gelirli vatandaşların faydalanması için sunulmaktadır. Bu sayede vatandaşların en büyük gider kalemlerinden biri olan faturaları ödeyebilmeleri de mümkün hale gelmektedir. Belediyeler ve bakanlık tarafından her ay düzenli olarak sunulan birtakım yardımlar vardır. Bu yardım paketlerini alabilmek için başvuru kriterlerini karşılayan herkesin başvuru yapması mümkündür. Doğalgaz Yardımı Alan Elektrik Yardımı Alabilir mi Doğalgaz Yardımı Alan Elektrik Yardımı Alabilir mi

Aile Destek Yardımı Alanlar Elektrik Yardımı Alabilir mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan aile destek yardımı oldukça geniş bir kitleyi kapsamaktadır. Bu sebeple aile destek yardımı alanlar elektrik yardımı alabilir mi minvalinde pek çok soru yöneltilmektedir. Aile destek yardımı alan kişilerin elektrik yardımına da başvuru yapabildiği bilinmektedir. Sosyal yardımlarda tüm yardımlar herkes için sunulmakla birlikte herhangi bir ek başvuru koşulu bulunmamaktadır. Bu sebeple halihazırda bir sosyal yardım alan kişiler farklı sosyal yardımlara da başvuru yapabilmektedir.  Elektrik yardımları da yoksul ve dar gelirli vatandaşların sosyal hayata entegre edilebilmesi amacıyla düzenlenmektedir. Son yıllarda teknolojik atılımların da ilerlemesiyle birlikte elektrik insanlar için zaruri bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu sebeple elektrik tüketimi de eskiye oranla yükselmeye başlamıştır. Fakat bu noktada elektriğin birim fiyatının da artması sebebiyle vatandaşlar faturalarını ödeyemeyecek duruma gelebilmektedir. Bu sebeple Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve il belediyeleri tarafından pek çok sosyal yardım verilmektedir.

Elektrik ve Doğalgaz Yardımları Kimlere Verilir?

Elektrik ve doğalgaz yardımları gibi sosyal yardım paketleri yalnızca yoksul ve dar gelirli vatandaşlara sunulmaktadır. Bu sebeple elektrik ve doğalgaz yardımları kimlere verilir şeklinde gelen soruların da net bir yanıtı vardır. Bu tür yardımlar yalnızca düşük gelir seviyesine sahip kişilere verilmektedir. Pek çok vakıf, belediye ve bakanlık tarafından sunulan yardımları alabilmek için ise başvuru yapmak gerekmektedir. Tüm yardımlarda olduğu gibi elektrik ve doğalgaz yardımlarında da e-devlet üzerinden başvuru yapmak mümkündür. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından elektrik ve doğalgaz yardımı alabilmek için e-devlet sisteminde yer alan başvuru formunu doldurmak yeterlidir. Başvuru formunda istenen bilgi ve belgelerin eksiksiz bir şekilde doldurulmasıyla birlikte başvuru tamamlanmaktadır. Sonrasında birkaç haftalık değerlendirme süresiyle birlikte başvuru sonuçları yayınlanmaktadır. Buna göre olumlu sonuç alan kişilerle formda belirtilmiş olan iletişim bilgileri aracılığıyla iletişime geçilmektedir. Bu sebeple formu eksiksiz ve tam bir şekilde doldurmak son derece önemlidir. 

Doğalgaz Yardımı Ne Kadar?

Devletin pek çok kademesinin sunduğu sosyal yardımların fiyatları her geçen yıl artmaktadır. Bu, vatandaşların enflasyonun altında ezilmemesi ve hayat pahalılığının üzerinde bir gelir elde edebilmesi için sunulan bir hizmettir. Bu sebeple her yıl asgari ücrete yapılan zam ile birlikte sosyal yardımlara da belirli oranlarda zamlar yapılmaktadır. Bundan dolayı son dönemde doğalgaz yardımı ne kadar sorusu yeniden popüler hale gelmiştir. Doğalgaz yardımları genellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve il belediyeleri tarafından verilmektedir. Bu yardım paketlerine ilişkin sağlanan ödenek ile ilgili soru işaretleri vardır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre artış gösteren doğalgaz tüketim desteği fiyatları belirlenmiştir. Buna göre 2023 yılını kapsayacak olan yardım fiyatları 450 ila 1150 lira aralığından 900 lira ila 2 bin 500 lira aralığına yükseltilmiştir. Pek çok vatandaş da gelen bu zam ile birlikte oldukça büyük bir rahatlama yaşadığını belirtmektedir. 

Doğalgaz Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sunulan doğalgaz ve elektrik yardımlarına başvurabilmek için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti tıklayarak ilgili e-devlet sayfasına ulaşabilirsiniz.
  • Başvuruyu gerçekleştirebilmek için e-devlet sistemine TCKN ve şifre ile giriş yapmak ve aşağıdaki adımları takip etmek yeterli olacaktır;
  • Portala giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Sosyal Yardım Hizmetleri” yazınız.
  • Çıkan sonuçlardan “Sosyal Hizmet Başvurusu” seçeneğine tıklayarak, başvuru sayfasına yönlendirileceksiniz.
  • Bu sayfanın sağında “Yeni Başvuru” kutucuğu göreceksiniz, o kutucuğa tıkladığınızda başvuru formuna ulaşmış olacaksınız.
  • Ardından istenen bilgileri eksiksiz ve tamamen doğru bir şekilde girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  • E-devlet üzerinden yapılan sosyal yardımların güncel durumlarını öğrenmek ve başvuruları incelemek için  https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama tıklayabilirsiniz.

Sosyal yardım paketlerine il belediye binalarına giderek ilgili birimlerle görüşme sağlamak suretiyle başvuru yapmak da mümkündür.

Elektrik Fatura Desteği için hemen 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum