Diyarbakır Büyükşehir belediyesi Kömür yardım başvurusu

Diyarbakır Büyükşehir belediyesi Kömür yardım başvurusu
Diyarbakır Büyükşehir belediyesi Kömür yardım başvurusu. Havaların  soğumasıyla bir çok Diyarbakırlıların aklında bir kaç soru oluştu. Bu sene kömür yardımı yapılacak mı, kimlere yapılacak, kömür yardımı alma...

Diyarbakır Büyükşehir belediyesi Kömür yardım başvurusu. Havaların  soğumasıyla bir çok Diyarbakırlıların aklında bir kaç soru oluştu. Bu sene kömür yardımı yapılacak mı, kimlere yapılacak, kömür yardımı alma şartları nelerdir? Diyarbakır Büyükşehir belediyesi Kömür yardım başvurusu Diyarbakır Büyükşehir belediyesi Kömür yardım başvurusu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sosyal ve ekonomik politikanın bir parçası olarak yoksul ailelere bedava kömür dağıtıyor. Kömür ana dağıtım noktasına geldikten sonra yoksul aileler ana dağıtım noktalarına gelerek kömürü kışın kullanmak üzere evlerine taşırlar. Bedelsiz kömür tesliminin maliyeti, Türkiye hazinesi tarafından ödenir.

Kömür para yardımı alanlar para yardımı alabilir mi?

Her yardım için ekstra değerlendirilme gerekir. Yani her yardımın başvurusu ayrıdır. Diğer sosyal yardımlardan da faydalanmak isterseniz e -devlet üzerinden  başvuruda bulunabilirsiniz.

Diyarbakır Büyükşehir belediyesi Kaç torba kömür yardımı yapılır?

Kömür yardımı kapsamında evlerinize dağıtılacak kömürün kaç poşet olacağı, başvurduğunuz belediyenin bütçesine, başvurularınızın yoğunluğuna ve hanenizdeki kişi sayısına göre değişiklik gösterebilir. Yani sabit bir rakam vermek zor olsa bile  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yapılan kömür yardımıyla  ailelerinizin kış aylarını rahat bir şekilde atlatmasını amaç ediniyor. Yani her aileye en az 30 çuval kömür yardımı yapılacağını umuyoruz.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kömür para desteği

İhtiyaç sahibi olan Diyarbakır halkı, kömür ve odun yardımı yakacak yardımı almak adına belediyelere başvurabiliyorlar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kömür para desteği almak isteyenler ön başvurularını e-devlet  üzerinden

https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671

  linkini tıklayarak yapabilirler. Dilerseniz sosyal yardım türleri arasında diğer yardımlara da başvurabilirsiniz. Kömür yardımıyla ile ilgili kafanıza takılan herhangi bir soru işareti varda ALO 153 destek hattını arayabilirsiniz. Ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 0412 229 48 80 numaralı hattını arayarak dilediğiniz soruya cevap bulabilirsiniz.

Diyarbakır Büyükşehir belediyesi kömür yardım başvuru formu

İhtiyaç sahibi Diyarbakır vatandaşları muhtaç ve yoksul vatandaşlara ayni ve nakdi yardımlar yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yakacak yardımı almak için başvurabiliyorlar. Yardımlar, direkt yakacak yardımı olarak geçtiği için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarına kömür ve odun alabilmeleri için para yardımında da bulunabiliyor. E devletten kömür yardımına başvurabildiğiniz gibi direkt Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek de başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kömür başvurusu için sizden bir form doldurmanız isteyecektir. Bu formun amacı gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunuzu teyit etmektir. Kömür yardımı başvuru formu sizlerin aylık kazançlarınıza, mesleğinize, giderlerinize, gelirlerinize dair soruları yanıtlamaktan geçiyor. Bu sorulara verdiğiniz cevaplar ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yakacak yardımı ihtiyacınız olup olmadığını tespit ediyor. Eğer muhtaç değilseniz ve kendinizi muhtaç gibi gösterirseniz, bu tespit edildiğinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından cezai yaptırıma maruz kalırsınız. Ceza olarak, aldığınız kömür yardımının güncel nakdi karşılığını faiziyle geri ödemekle yükümlü olursunuz. Eğer ki cezayı ödemezseniz  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından mahkemeye verilirsiniz. Böylelikle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kömür yardımının kötü niyetli kişiler tarafından suiistimal edilmesi ödenmiş olur.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kömür yardımı başvuru sorgulama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kömür yardımı için gerekli belgelerle gittiğiniz takdirde başvurularınızın kabul edilip edilmediğini de kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kömür yardımı başvuru sonuçları 15 ila 30 gün içinde açıklanıp, tarafınıza Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından SMS ile bilgi verilecektir. Ama herhangi bir SMS almadığınız takdirde tabii ki de başvurunuzu sorgulamanız en doğal hakkınızdır. Başvuru sonucunuzu ALO 153 ü arayarak öğrenebilirsiniz. Dilerseniz bizzat Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek de başvurunuzun sonucunu öğrenebilirsiniz.

Diyarbakır Büyükşehir belediyesi kömür alma şartları nelerdir?

  • Kömür yardımı, Diyarbakır halkının muhtaçlık sınırının altında yaşayan kişilere verilir. Yani hane halkınızda ki kişi başı aylık ortalama kazancınızın asgari ücretin 1/3’ünü aşmazsa kömür yardımı almaya hak kazanabilirsiniz.
  • Sigortalı bir işte çalışsanız dahi evinizdeki kişi sayısının aylık ortalama kazançları muhtaçlık seviyesinin altında olması gerekir.
  • İşsiz, muhtaç, çalışamayacak haldeyseniz, engelli veya kronik hastalığınız varsa, kimsesiz veya dulsanız, gelirsiz ve sahipsizseniz kömür yardımı almaya başvurabilirsiniz.
  • Eğer üzerinize kayıtlı değerli gayrimenkulünüz varsa  muhtaç olsanız dahi kömür yardımına başvuramazsınız.
  • Kömür yardımı almak için Türk vatandaşı olmak zorundasınız.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kömür yardımı için gerekli belgeler

  • Nüfus kağıdınızın aslı ve fotokopisi
  • İkametgah belgeniz
  • Muhtarlıktan alacağınız  fakirlik belgesi
  • İşsizseniz işsiz olduğunuzu gösteren belge(SGK’dan alınabilirsiniz)
  • Hanenizdeki kişilere ait gelir belgesi(SGK’dan alabilirsiniz)

Özel durumunuza dair ek belgeler istenebilir. Örneğin hastaysanız, hastaneden alabileceğiniz sağlık belgesi istenebilir. Önceden  belediye kaydınız varsa yani Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden sosyal yardım alıyorsanız düzenli olarak her kış kömür alabilirsiniz. Sabah önce sosyal yardım almadıysanız Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kapsamlı bir şekilde değerlendirmeye alınırsınız. Ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından adresinize inceleme komisyonu gönderilebilir. Komisyon yerinde inceleme yaptıktan sonra raporunuzu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine teslim eder. Böylelikle başvuru süreciniz başlamış olur.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kömür yardımı dilekçe örneği 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden, kömür yardımı başvurusunda bulunmak için dilekçe doldurmanız gerekecektir. Size verdiğimiz dilekçe örneğinden faydalanabilirsiniz.  DİYARBAKIR Büyükşehir BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE         Diyarbakır ili…………İlçesi ………mahallesi BinaNo:.. Daire No… adresinde ikamet etmekteyim. Ben rahatsızlığımızdan dolayı çalışamıyorum. Eşimde bakımımla ilgilendiği için o da çalışamıyor. Geçimimizi komşularımızın ve akrabalarımızın yardımıyla sürdürmekteyiz. Kömür yardımınızdan faydalanmak istiyorum   Arz ederim. …/…/….   TELEFON:                                                                  AD SOYAD   ADRES:                                                                       İMZA E-Devletten kömür yardım başvurunuz sorguladığınızda kömür yardımı teslim edilebilir uyarısı ile karşı karşıya kalırsanız kömür yardımı başvurunuzun onayladığını ve en kısa sürede size teslim edileceğini bilmeniz gerekir.

Kömür zehirlenmesi nedir? Kömür zehirlenmesinden kurtulmanın yolları nelerdir?

Sıcaklıklar düştüğünde, karbon monoksit (CO) zehirlenmesi riski artar. Aktif kömürden hem daha basit hem de daha güçlü bir zehirlenme ilacı yoktur. Görünmez, kokusuz ve tahriş edici olmayan karbonmonoksit saptanamayan bir gazdır. Bununla birlikte, basit jestler bu sarhoşlukları azaltmaya katkıda bulunur. CO zehirlenmesinin ana durumları, bakımı iyi yapılmayan veya iyi kurulmayan kömür sobaları ile ilişkilidir.

Kömür Zehirlenmesinde Hangi belirtileri aramalısınız?

Karbon monoksit zehirlenmesinin belirtileri gribe benzer, ancak ateşi yoktur. Düşük seviyede maruz kalma, baş dönmesi, mide bulantısı, yorgunluk, kafa karışıklığı ve nefes darlığı hissetmenize neden olabilir. Daha yüksek seviyelerde maruz kalma özellikle tehlikeli olabilir, koordinasyon kaybına, kafa karışıklığına, kalp çarpıntısına ve nihayetinde bilinç kaybına yol açabilir, ancak uzun süreli düşük seviyeler de zarar görecektir.

Belirtilerimin karbon monoksitten kaynaklandığını nasıl bilebilirim?

Semptomlarınız dışarı çıktığınızda daha iyi hissediyor ve başka bir yere yatılı gittiğinizde tamamen geçiyorsa veya ısıtma kullanımınıza uygun mevsimsel bir model izliyorsa, karbon monoksite maruz kalıyor olabilirsiniz. Evinizdeki diğer insanlara da aynı şekilde hissedip hissetmediklerini sorun ve evcil hayvanlarınızda da belirtiler arayın.

Kömür zehirlenmesinden nasıl kaçınılır?

Kömür zehirlenmesi hava ile karışır. Akciğerler yoluyla kana girer. Kanda CO, oksijenin kırmızı kan hücreleri tarafından taşınmasını ciddi şekilde bozar. Bu nedenle organlar oksijensiz kalır. Beyin ve kalp, oksijen eksikliğine en duyarlı organlardır. Kömür zehirlenmesinden korunmanın en iyi yolu, sobalarınızın veya kömürle yanan cihazlarınızın yetkili biri tarafından düzenli olarak bakımını yaptırmaktır. Buna gaz kömür ve odun dahil olmak üzere karbon bazlı yakıt kullanan tüm kazanlar dahildir. Ayrıca tıkanıklıkları önlemek ve iyi bir hava akışı sağlamak için bacanızı düzenli olarak profesyonelce temizletmelisiniz. Kömür kullananlar bacalarını yılda en az iki kez temizlemeleri gerekir. Ayrıca, cereyandan kurtulmaya çalıştığınız kış aylarında bile evinizin iyi havalandırıldığından emin olmalısınız. Hava deliklerinin temiz havayı engellenmediğinden emin olun ve çift camlı pencerelerde havalandırma deliklerini kullanın.

Soba zehirlenmesinde ilk yardım nasıl olmalıdır?

  • Kendi güvenliğinize dikkat edin: bilinçsiz bir mağdurun olduğu bir yere durum değerlendirmesi yapmadan girmeyin. Derhal acil servisleri arayın.
  • 112'den acil servisi arayın ve CO zehirlenmesinden şüphelendiğinizi bildirin. Kazazedenin bilinci yerinde değilse, bildirin.
  • Mağdurları odadan çıkarın.
  • Kazazede nefes alamıyorsa güvenli konuma getirin. Yani kusarken boğulmasını engelleyecek şekilde yan yatırın.

Kömür sobasından zehirlenen özellikle belli gruplar risk altındadır 

  • Kardiyovasküler hastalığı, tiroid bozuklukları, astımı veya anemisi (çok az kırmızı kan hücresi) olan kişilerde zehirlenme belirtileri daha hızlı gelişir. Teşhis edilmemiş kardiyo-solunum bozuklukları olabileceğinden yaşlılar da risk altındadır.
  • Hızlı solunum CO emilimini hızlandırır. Küçük çocuklar yetişkinlerden daha hızlı nefes alır ve bu nedenle CO'yu daha hızlı emer. Fiziksel olarak egzersiz yapan bir yetişkin, dinlenen bir kişiden daha çabuk hasta olur. 
  • Gebe kadınlar risk altındaki bir gruptur, çünkü fetal hemoglobin CO’yu erişkin hemoglobine göre daha kolay bağlar. Fetüsün kanındaki karboksihemoglobin düzeyi annedeki düzeyi %10-15 oranında aşabilir. 
  • Belirli işler sizi CO zehirlenmesi riskine maruz bırakır: itfaiyeciler, yer altı otopark personeli, trafik polisi, benzinli motorlu makinelerle çalışan kişiler, vb.
Kömür Yardımı Başvurusu için

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.