2500 Polis Alımı Yapılacak

2500 Polis Alımı Yapılacak
2500 Polis Alımı YapılacakYKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte polis adayları hayalleri için ilk adımı atmış oldular. 2022 polis alımı ise bu kişilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi. Yapılan açıklamalara...

2500 Polis Alımı Yapılacak

YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte polis adayları hayalleri için ilk adımı atmış oldular. 2022 polis alımı ise bu kişilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi. Yapılan açıklamalara göre 2022 yılı içerisinde 2500 polis alımı gerçekleşecek. Adaylar Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanları ile

PMYO

için tercihte bulunabilecekler. Geçtiğimiz yıllarda yapılan polis alımlarına göz attığımızda 2021 yılında 2500 polis alımı yapıldığını görmekteyiz. 2020 yılında ise herhangi bir alım gerçekleştirilmedi. 2020 öncesine bakacak olursak ortalama alımın 2500 civarında olduğunu söyleyebiliriz. 2500 Polis Alımı Yapılacak 2500 Polis Alımı Yapılacak Bu yıl da beklenen sayı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2500 olarak karşımıza çıkıyor. Adaylar belirlenen tarih aralıklarında başvurularını gerçekleştirerek önemli bir adımı atmış olacaklar.

PMYO Başvuru Tarihi

PMYO başvuru tarihi 2022 yılı için henüz açıklanmış değil. Ancak 2021 yılında yapılan başvurulara göz attığımızda 13 Ağustos ile 27 Ağustos tarihleri arasında başvuruların tamamlandığını görmekteyiz. Bu yıl da başvuruların ağustos ayının ikinci haftası ile dördüncü haftası arasında gerçekleşmesi bekleniyor. İlerleyen günlerde yapılacak açıklamalar ile PMYO başvuru tarihleri netleşecektir. Başvuru tarihi geldiğinde şartları sağlayan ve TYT’den yeterli puan alan adayların başvurularını gerçekleştirmesi mümkün olacaktır. Başvurular e-devlet üzerinden alınacak ve mülakatlar sonunda uygun görülen 2500 öğrenci Polis Meslek Yüksekokulu’na alınacaktır.

PMYO Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • PMYO başvurusu nasıl yapılır sorusu, polis adayları tarafından sıklıkla sorulur. PMYO başvurusu için adaylar öncelikle başvuru tarihlerinin ve kontenjanların açıklanmasını beklemelidir.
  • Tarihler açıklandıktan sonra internet tarayıcılarından pa.edu.tr adresine giden adaylar, T.C. kimlik numarası ve şifre bilgileri ile birlikte e-devlet hesabı üzerinden sisteme giriş yapmalılardır.
  • Sisteme giriş yapan adaylar, karşılarına gelen yönlendirmeleri takip ederek başvurularını kolay ve hızlı bir şekilde tamamlayabilirler. Ancak adayların herhangi bir sorun yaşamamak adına yeterli puanı aldıklarından, şartları sağladıklarından ve başvuru tarihleri arasında işlem yaptıklarından emin olmaları gerekir. Geçen yıllarda olduğu gibi bir karar alınırsa, başvurular ağustos ayının ortasında başlayacak ve sonunda bitecektir.

PMYO Başvuru Şartları Nelerdir?

PMYO’na girerek eğitim görmek ve polis olmak isteyen adaylar bazı şartları sağlamalıdır. PMYO başvuru şartları şöyle sıralanabilir:

  • C. vatandaşı olmak
  • Lise veya dengi bir öğretim kurumundan mezun olmak
  • Yıl içerisinde belirlenen Temel Yeterlilik Testi (TYT) taban puanından fazla bir puan almış olmak
  • 18 yaşını doldurmak ve 26 yaşından gün almamak
  • Vücut kitle indeksinin yönetmeliğe uygun olması
  • Kadınlarda 162, erkeklerde ise 167 cm boy uzunluğunun altında olmamak
  • Güvenlik ve arşiv soruşturmasından başarılı bir şekilde geçmek
  • Başvuruda bulunulduğu sıra herhangi bir siyasi partiye üye olmamak

Yukarıda yer alan şartların tamamını sağlayan adaylar PMYO için başvuruda bulunabilirler. Şehit ve gazi çocukları ise kendileri için özel olarak belirlenen TYT taban puanının üzerinde bir puan almalıdır.

Adayların TYT Puanı Kaç Olmalı

PMYO taban puan her yıl değişiklik gösterebilmektedir. Bu yıl resmi makamlar tarafından henüz bir açıklama yapılmamıştır. Yıllara göre TYT ve dengi sınavlarda istenen taban puanlar ise şu şekildedir:

  • 2015 yılı 270 taban puan
  • 2016 yılı 270 taban puan
  • 2017 yılı 260 taban puan
  • 2018 yılı 260 taban puan
  • 2019 yılı 250 taban puan
  • 2021 yılı 250 taban puan

2022 yılı için de tahminlere göre 250 taban puan istenecektir. Belirlenen taban puanın altında bir puan alan adaylar, ne yazık ki PMYO için başvuruda bulunamayacaktır. Sizler de bu bilgiler doğrultusunda PMYO başvurusunda bulunabilir ve hayallerinize ulaşabilirsiniz.

Gelirim Evden ve Gelir Yuvan İş Fikirleri İçin Hemen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum