Ramazan Kolisi Veren Yerler hangileri?

Ramazan Kolisi Veren Yerler hangileri?
Ramazan Kolisi Veren Yerler hangileri? On bir ay boyunca Müslümanların iple çektiği Ramazan ayı, ibadet ve yardımlaşma ayıdır. Ramazan kolisi veren yerler hangileri? İhtiyaç sahipleri bu ayda bir nebze olsun maddi destek alarak rahatlamak...

Ramazan Kolisi Veren Yerler hangileri? On bir ay boyunca Müslümanların iple çektiği Ramazan ayı, ibadet ve yardımlaşma ayıdır. Ramazan kolisi veren yerler hangileri? İhtiyaç sahipleri bu ayda bir nebze olsun maddi destek alarak rahatlamak ister. Zengin fakir dayanışmasının üst düzeye çıktığı bu ayda fakirler için fitre ve zekâtlar dağıtılır. Zenginler mallarındaki hakkı yani zekâtı genellikle Ramazan ayında verir. Ramazan Kolisi Veren Yerler hangileri Ramazan Kolisi Veren Yerler hangileri Ramazan’ın gelmesi ile birlikte yardım programlarına olan ilgi de artmaya başlar. Ramazanla ilgili yardımların nereden alındığı, nasıl alındığı ve ne gibi şartlarla yardım alındığı gibi konular merak konusudur. Yardımlaşmanın en güzeli ise yardım yapacak kişinin doğrudan fakirleri evinde ziyaret etmesidir. Dernek ve vakıflar ekip halinde gezerek fakir aileleri evinde ziyaret etmektedir. Fitre günlük hesaplanır ve bir fakirin günlük gıda ihtiyacına göre hesaplanır. Günlük gıda ihtiyacını 30 ile çarpınca ödenecek fitre belirlenir. Zekât ta malın kırkta biridir. Her yıl kişi başına düşen gelir miktarının değişmesi nedeniyle fitre miktarı da değişmektedir.

Ramazan kolisi

de fakirlere verilen fitre miktarınca hesaplanır ve dağıtılır. Yardım veren kurumlar Valilik, Kaymakamlık, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Özel Dernekler, Özel Vakıflar ve Kızılay’dır. Yardım almak isteyenler öncelikle gelir analizini Kaymakamlıkta yaptırması gerekir.

Ramazan Kolisi Kimlere Verilir?

Türkiye’de yapılan yardımlarda kişinin gelir analiz raporu önemlidir. Kaymakamlık kişisel gelir analizi konusunda tek yetkili resmi kurumdur. Özel vakıflar, dernekler ve diğer bütün resmi kurumlar, yardım yapmadan önce Kaymakamlıktan gelir analizini ister. Ramazan kolisi kimlere verilir? Başvuru herkese açıktır ancak yardım ihtiyaç sahibi ailelere yapılır. Başvurular

www.turkiye.gov.tr

,

www.vgm.gov.tr

,

www.kizilay.org.tr

adreslerinden yapılabilir. Ayrıca özel dernek ve vakıfların sitesine girerek de başvuru işlemi yapılabilir. Ramazan kolisi başvuru işlemlerinde gelir analiz işleminin yapılması gerekir. Gelir analiz işlemi e-devlet sitesi üzerinden yapılır. Başvuru işlemlerinde ailenin diğer fertlerinin gelir bilgileri de istenir. Yardımlarda aile bireylerinin toplam geliri hesaplanır. Gelir ve gider bilgileri güncel olmalıdır. Güncel olmayan bilgiler Kaymakamlık tarafından değerlendirmeye alınmaz. Başvuru işlemi doğrudan Kaymakamlığa gidilerek de yapılabilir. Kızılay yardım başvuru işlemleri de Kızılay’ın sitesinden yapılabilir. Kızılay da gelir testinizi Kaymakamlıktan ister ve ihtiyaç sahibi olduğunuz tespit edilirse yardım yapar. Bu kural diğer özel dernek ve vakıflar için de geçerlidir. Kişisel başvuru sitesi

www.turkiye.gov.tr

adresidir ve bu adrese özel şifre ile giriş yapılabilir. Özel şifre PTT şubelerinden temin edilebilir. Şifre kişinin kendisine verilir ve bu nedenle bizzat başvuru yapılması gerekir. Şifre başvuru işlemi sonrasında kişiye ait telefona şifre gönderilir. Bu şifre ile e-devlete girilerek arama motoruna sosyal yardım başvuru yazılır. Çıkan sayfada kimlik, adres ve gelir bilgileri girilir. Bütün ailenin gelir ve diğer bilgileri girildikten sonra açıklama bölümüne ramazan yardımı yazılır. Bu şekilde Kaymakamlık Ramazan yardımı programına başvuru yapılmış olur.

Ramazan Yardım Paketi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ramazan kolisi paketinde temel ihtiyaç maddeleri bulunur. Bazı kurumlar ve dernekler doğrudan alışveriş çeki vererek ramazan kolisi yardımı yapar. Bazı dernek ve kurumlar da hazır ramazan kolisi dağıtımı gerçekleştirir. E-devlet üzerinden sosyal yardım başvuru kısmından yardım başvuru formu doldurulduktan sonra açıklama kısmına ramazan yardımı veya ramazan kolisi yardımı yazılır. Ramazan yardım paketi için başvuru şartları medyadan takip edilebilir. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte yardım faaliyetleri de artmaktadır. Özel dernek ve kurumlar, yardım almak isteyen fakir aileler için özel yardım kolisi yardımı yapmaktadır. Genellikle büyük marketlerden alışveriş çeki alınmaktadır ve yardım başvurusu sonunda yardım almaya hak kazanan kişiye dağıtılmaktadır. Kaymakamlığa SYDV bürosuna ramazan yardımı başvuru işlemleri de nakit bir şekilde gerçekleşir. Belediye, vakıflar, dernekler ve Kızılay, yardımları doğrudan gıda şeklinde yapabilir. Özellikle deprem bölgesinde yardımlar doğrudan gıda şeklindedir. Ramazan kolisinde un, yağ, şeker, bulgur, pirinç, tere yağ, peynir, zeytin ve makarna gibi temel ihtiyaç maddeleri bulunur. Market alışveriş çeki alan ihtiyaç sahipleri ise marketten istediğini alabilir.

Ramazan Kolisi İçin Nereye Başvurulur?

Oruç ayının gelmesi ile birlikte yardıma ihtiyacı olan aileler de ‘Ramazan kolisi için nereye başvurulur?’ sorusunun cevabını aramaktadır. Ramazan gıda kolisi yardımı almak isteyenler belediye, dernekler, vakıflar, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay, SYDV ve diğer yardım kurumlarına başvurabilir. Yardımlar doğrudan kuruma yapılabilir. E-devlet üzerinden de bu kurumların sayfasına girerek yardım başvurusu yapılabilir. Yardım almak isteyenler;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ilk şarttır. Türkiye sınırları içerisinde vatandaşlık başvurusu yapan veya değerlendirme aşamasında olanlar başvuru yapamaz.
  • 18 yaşını doldurmuş olan herkes başvuru yapabilir. Aile bireyleri içerisinde 18 yaşını doldurmuş her hangi bir aile adına başvuru yapar. Başvuru işlemlerinde aile bireylerinin geliri tek tek değerlendirilir.
  • E-devlette belirtilen adreste ikamet etmek önemlidir. E-devlette bulunan adres eski ise bu durumda adres değişikliği yapılmalıdır.
  • Memur, emekli veya esnaf olmamak gerekir. Geliri iyi olanlar veya fakirlik sınırı üzerinde gelire sahip olanlar başvuru yapabilir ancak başvuru kabul edilmez.
  • Başvuru işlemlerinde aile bireyleri içerisinde hasta, yaşlı, engelli, asker, dul, yetim vb. yardıma ihtiyacı olanlar öncelikle değerlendirmeye alınır.

Çalışamayanlar, eşi askerde olanlar veya eşi hapiste olanlar da durumunu belirten resmi bir belge ile başvuru yapabilir. Başvurularda kişiler mağduriyetini belgelemediği zaman mağduriyet değerlendirmeye alınmaz. Bazı istisnai durumlar hariç mağdur olanlar durumunu belgelemelidir. Çok hasta olan veya çok yaşlı olup da kimsesi olmayan kişilerle yardım bürosu ekipleri adreste kişiyi ziyaret ederek ilgilenir. Gerekli yardım işlemleri, maaş bağlama işlemleri ve diğer ihtiyaçlar ekipler tarafından takip edilir.

Ramazan Kolisi Başvurusu için hemen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum