Geliri Olmayana Devlet Yardımı Nasıl Alınır? Başvurusu ve Sorgulama

Geliri Olmayana Devlet Yardımı Nasıl Alınır? Başvurusu ve Sorgulama
Geliri olmayana devlet yardımı; Maddi olarak hayatına devam etmekte güçlük çeken, dar gelirli yada hiçbir geliri olmayan vatandaşlara devlet yardım elini uzatıyor. Maddi desteğin yanı sıra gıda, yakacak, eğitim, sağlık, giyim...

Geliri olmayana devlet yardımı; Maddi olarak hayatına devam etmekte güçlük çeken, dar gelirli yada hiçbir geliri olmayan vatandaşlara devlet yardım elini uzatıyor. Maddi desteğin yanı sıra gıda, yakacak, eğitim, sağlık, giyim yardımlarından da faydalanabilirler.  Bu yardımdan faydalanabilmek için bazı şartlara sahip olmak gerekmektedir. Yazımızın içeriğinde merak edilen tüm soruları cevaplamaya çalışacağız.

Geliri Olmayana Devlet Yardımı Nasıl Alınır ?

Devlet yardımlarından dar gelirli(muhtaç) vatandaşlarımız faydalanabilirler. Geçinimini sürdürmekte zorlanan dar gelirli veya hiçbir gelire sahip olmayan vatandaşlarımız için birçok valilik, kaymakamlık yardımı bulunmaktadır. Maddi desteklerin haricinde devletin verdiği iş imkanları da bulunmaktadır. Gerekli evraklar ile birlikte başvurusunu tamamlayan vatandaşlar yeterli şartları sağlamaları halinde nakdi destek alabilirler.

Geliri Olmayana Devlet Yardımı Başvurusu

Geliri Olmayan Devlet Yardım Başvurusu; yapacak olan kişiler devletin sağladığı pek çok yardımdan faydalanabilirler.  Bu yardımlar gıda, yakacak, çocuklar için eğitim ve sağlık yardımları, bakıma muhtaç kişiye bakma yardımlarıdır. Yardım başvurusunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Vakıftan gerekli olan detaylı bilgiye ve evrak listesine ulaşabilirsiniz. Şartları ve evrakları sağlamanız halinde Geliri Olmayan Devlet Yardım Başvurusunu yapabilirsiniz. Başvuru yapacak olan kişilerin muhtarlıktan alınacak fakirlik belgesi alınması zorunludur. Başvurular tamamlandıktan sonra yetkili kişiler tarafından araştırma yapılmaktadır. Bu değerlendirmenin sonucuna göre ihtiyaç sahibi vatandaşa aylık bağlanmaktadır.

Devlet Tarafından Yapılan Sosyal Yardımlar Nelerdir? Kimler Alabilir? Şartları Nelerdir?

Geliri Olmayana Devlet Yardımı Başvuru Formu

Geliri olmayana devlet yardımı başvuru formunu doldurarak devlet tarafından sosyal yardım alabilme imkanı sağlanmaktadır. Bunun için yapmanız gereken E-Devlet üzerinden

https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru

adresine giderek ön başvuruyu yapabilirsiniz.

İhtiyaç Sahibi Ailelere Devlet Desteği

Devlet,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere devlet desteği veriyor. Dar gelirli ailelere bakanlık tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Covid-19 salgını nedeniyle birçok iş yeri kapatıldı, bazıları kapanma noktasına geldi. Çok sayıda vatandaşımız işsiz kaldı, geçim sıkıntısı çekmeye başladı. Yardım almak isteyen birçok vatandaş bu yardımdan nasıl faydalanacağını araştırmaktadır. Bu yardımlara e-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları da başvuru kabul etmektedir. Başvuru sonrasında vakıf tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilmiş olan kişilere yardım bağlanmaktadır. Geliri Olmayana Devlet Yardımı Nasıl Alınır? Başvurusu ve Sorgulama Başvuru sahibi kişiler e -devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümünden başvurularını sorgulatabilirler. Başvuruyu gerçekleştiren kişinin e-devlet başvurusunda banka hesap bilgileri bulunuyorsa yardım parası banka hesaplarına yatmaktadır. Banka hesap numarası tanımlı olmayan kişilerin ise PTT kartlarına yardım parası yatırılmaktadır.

Geliri Olmayan Kişilere Verilen Devlet Yardımları

Devlet birçok konuda dar gelirli vatandaşlarımıza yardım elini uzatmaktadır. Gerekli evraklar ile yetkili makamlar başvuruları kabul etmektedir. Yeterli şartları sağlamanız halinde, inceleme sonrasında devlet yardımlarından faydalanabilirsiniz. Devletin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile verdiği yardımlar şöyledir;

  • Eşi vefat ettikten sonra geliri olmayan kadınlar için dul maaşı (2 ayda bir 275 TL)
  • Yakacak almak için durumu olmayan kişiye 500 kg odun ve kömür desteği
  • 65 yaş üstü kişilere yaşlılık maaşı (aylık 864,69 TL)
  • Gıda yardımları
  • Engelli maaşı(1035,63 TL)
  • Barınma yardımları
  • Çocuk sağlık ödemeleri
  • Eğitim ödemeleri
  • Öksüz, yetim yardımı
  • Giyecek yardımı
  • Doğum yardımı
  • Süt yardımı
  • Evde bakım yardımı

Geliri Olmayan Yaşlılara 65 Yaş Aylığı

Sosyal güvenlik sistemi geliri olamayan yaşlılara maaş bağlanması için düzenlemeler yapmaktadır. Yaklaşık 600 bin kişi bu yardım sayesinde temel ihtiyaçlarını daha rahat karşılayacak kimseye muhtaç olmayacaktır. Bu yardımdan faydalanabilmek için bazı şartlar gerekmektedir. Başvuru yapacak olan vatandaşların öncelikle aşağıda belirmiş olduğumuz şartlara sahip olması gerekmektedir.

  • T.C vatandaşı olmak
  • 65 yaşını doldurmuş olması
  • Sosyal güvenlik kurumlarından herhangi bir gelir veya aylık almıyor olması
  • Hiçbir gelirinin olmaması
  • Malullük, yetim, dul aylığı ve sürekli iş görmezlik geliri almıyor olması

Başvuru yapacak olan kişiler yeterli şartları sağladıkları taktirde 65 yaş aylığı için başvuru yapabilirler. Başvuruları ikamet ettiğiniz ilin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına şahsen ve yazılı olarak  yapabilirsiniz. Başvurunuz sonrasında  yetkili kişiler tarafından incelemeye alınacaktır. Başvurular, başvuru tarihinden sonraki ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Yaşlılık aylığı ödemesi 601 TL'dir. Ödemeler doğum tarihinin son rakamına göre yapılmaktadır.

Doğum tarihinin son rakama göre 0-5 arası olanlar 5'inde, 1-6 arası olanlar 6'sında, 2-7 arasında olanlar 7'sinde, 3-8 olanlar 8'inde ve 4-9 arası olanlar 9'unda ödeme alırlar.

Başvuru yapılırken belirtilen adresten taşınma durumunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfına yeni ikamet adresinizi bildirmeniz gerekmektedir. Aksi halde maaşınız kesilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum