E-Devlet Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-Devlet Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?
E-Devlet Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru FormuE-Devlet Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu ve Sorgulama. Kaymakamlık Yardımları Nelerdir? Kaymakamlık Yardım Başvuru Sorgulama E-Devlet...

E-Devlet Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu

E-Devlet Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu ve Sorgulama. Kaymakamlık Yardımları Nelerdir? Kaymakamlık Yardım Başvuru Sorgulama E-Devlet Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu ve Sorgulama; Muhtaç ve yoksul vatandaşlara para yardımı, gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımının dışında bir çok yardım programı ile yardımlar yapan kaymakamlıklar; sahipsiz ve gelirsiz vatandaşlara sahip çıkmaktadır. Kaymakamlıktan yardım almak istiyorum; diyen vatandaşların bağlı oldukları ilçedeki Kaymakamlığa giderek buradaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına bizzat başvuru yapması gerekmektedir.

Kaymakamlık Yardımları Nelerdir?

Ülkemizde sosyal devlet anlayışı ile ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım yapılmaktadır. Sosyal yardım denilince ilk olarak Kaymakamlık tarafından yapılan yardımlar gelmektedir. Kaymakamlık yardımları; muhtaç ve yoksul kişilere verdiği sosyal destekler ile zor günlerinde yanlarında olmaya devam etmektedir. Kaymakamlıkların birçok sosyal destek programı vardır.

Kaymakamlık yardımları nelerdir?

  • Muhtaç kişilere yardımı
  • Kira yardımı
  • Dar gelirli ailelere gıda, erzak, yakacak yardımı
  • Çocuklarının eğitim hayatına devam edebilmesi için yoksul ailelerin çocuklarına eğitim yardımı
  • İş arayan, iş talebinde bulunan kişilere iş fırsatı
  • Engelli olmanız durumunda engelli maaşı
  • Afetzede vatandaşlar için yapılan yardımlar
  • Muhtaç asker(er ya da erbaş) ailelerine maaş yardımı
  • Gelirsiz yaşlılar için yapılan yardımlar
  • SGK güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlık yardımı
  • Emekli olup, zor duruma düşen vatandaşlara yapılan yardımlar
  • Eşi vefat eden dul kadınlara ve çocuklarına dul ve yetim aylığı bağlanması
  • Engelli ve bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen yakınlarına ya da vasilerine bakıcı maaşı bağlanması

Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kaymakamlık ayni ve maddi yardım başvurusu yapacak olan vatandaşların  ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gitmeleri gerekiyor. Burada sizden başvuru formu doldurmanız istenecektir. Formda istenilen bilgileri tamamladıktan sonra almak istediğiniz yardım türünü işaretlemeyi unutmayınız. Kaymakamlıktan yardım almak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar; ALO183 ya da ALO144 Sosyal destek hatlarından birini arayarak almak istedikleri yardım türüne ilişkin detaylı bilgi edinebilirler. Ayrıca; bağlı olduğunuz ilçedeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı iletişim numaralarından yetkililere ulaşarak merak ettiğiniz sorularınıza cevap alabilirsiniz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu ve Sorgulama

Kaymakamlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır? Ne Kadar? Başvuru Formu ve Sorgulama


Kaymakamlık Yardım Başvuru Formu

Ülkemizde ihtiyaç sahibi vatandaşların yardım alabilmek için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında başvuru formu doldurmaları istenecektir. Kaymakamlık yardım başvuru formu; başvuru sahibinin aylık gelir- giderlerine, mesleklerine, ailede yaşayan kişi sayısı v.b sorulardan oluşmaktadır. Başvuru formunda size yöneltilen sorular ile gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığız belirlenecektir. Ayni ve maddi yardım başvurularının olumlu sonuçlanmasını için vatandaşların bu formdaki sorulara mutlaka doğru ve eksiksiz yanıt vermeleri gerekmektedir. Muhtaç olmadığı halde başvuru formunda yalan, yanlış bilgiler vererek kendisini muhtaç olarak belirten ve yardım almaya hak kazanan kişiler daha sonra muhtaç olmadıklarının vakıf tarafından fark edilmesi üzerine aldıkları yardımı güncel faizi ile birlikte ger ödemek zorunda olacaklarını unutmasınlar. Ödeme yapmayı reddeden kişilere vakıf tarafından dava açılarak yasal süreç başlatılmaktadır.

Kaymakamlık Yardım Başvuru Sorgulama

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında sosyal yardım başvurusu yapan vatandaşlar, başvurularının sonuçlarını ALO183 veya ALO144 Sosyal Destek hatlarından birini  ya da başvurdukları vakfı arayarak öğrenebilirler. ALO 144 Sosyal Yardım Hattı sabah 08:00 ile 18:00 arası hizmet vermektedir. E-Devlet üzerinden

https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671

adresinden de kaymakamlık yardım sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. E-Devlet Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu ve Sorgulama

Kaymakamlık Yardım Parası Ne Kadar?

Kaymakamlık hizmet binasında bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları yoksul vatandaşlara para yardımı yapmaktadır. Kaymakamlık para yardımı ne kadar sorusunun cevabına gelecek olursak; kaymakamlık tarafından yoksul kişilere verilen para yardımı miktarı ailenin muhtaçlık seviyesine, ailede yaşayan kişi sayısına ve yardımı yapacak olan vakfın bütçesine göre değişmektedir. Para yardımı tek seferlik yada düzenli olarak yapılmaktadır. Para yardımı almak için yeterli şartlara sahip olan vatandaşların başvuru formlarının değerlendirilmesinin ardından evlerine inceleme komisyonu ziyarete gelmektedir. Komisyonun hazırlayacağı rapor, değerlendirme kurul üyelerinin onayından geçer ise kaymakamlıktan para yardımı alabilirsiniz. Ekonomik şartlar nedeni ile çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken yoksul ailelere sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları para yardımı yapıyor. İlköğretim, lise ve üniversitede eğitim gören çocukların yoksul ailelerine tek seferlik olmak üzere yapılan yardım miktarları aşağıdaki gibidir;

  • Anaokuluna giden çocuğu olan ailelere: 500 TL
  • İlköğretime giden çocuğu olan ailelere: 750 TL
  • Lise öğrencilerinin ailelerine: 800 TL
  • Üniversite öğrencilerinin ailelerine: 900 TL yardım parası verilmektedir.

Kaymakamlık Nakdi Yardım Ne Kadar?

Kaymakamlık nakdi yardım ne kadar sorusu vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Okula giden çocuğu olan yoksul ailelere 500 TL ile 900 TL arasında yardım yapılmaktadır. Yoksulluk nedeni ile para yardımı başvurusu yapan ve başvuruları olumlu sonuçlanan kişilere ödenen miktar ise değişiklik göstermektedir. Kaymakamlık nakdi yardım miktarı; ailenin muhtaçlık seviyesi ve vakfın bütçesine göre belirlenmektedir.

Kaymakamlık Para Yardımı Ne Zaman Yatar?

Kaymakamlık para yardımı ne zaman ödenir; iki ayda bir olmak üzere ödenir. Kaymakamlık yardım parası ne zaman yatar; yılın 2, 4, 6, 8 ve 12.ayları olmak üzere ikişer aylık ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına yatırılır.. Hak sahipleri kaymakamlık para yardımı ödemelerini PTT aracılığı ile almaktadır.

Kaymakamlıktan Yardım Parası Nasıl Alınır?

Kaymakamlık para yardımı almak isteyen vatandaşlar bizzat kimlik kartları ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek burada başvuru formu veya dilekçe doldurarak başvuru yapabilirler. Vakıfta yarım parası talep formu doldururken doğru ve eksiksiz bilgi vermeniz başvurularınızın olumlu sonuçlanması açısından oldukça önemlidir. Kaymakamlık yardım parası başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşların yardım paraları yardım parası başvuru formunda belirtmiş oldukları banka hesabına adınıza yatırılmaktadır. Kaymakamlık Para Yardımı Kimlere Yapılır? Vatandaşların merak ettiği soruların başında kimler kaymakamlıktan para yardımı alabilir gelmektedir. Aylık geliri düşük olan kişilere, işsizlere, fakirlik belgesi olan kişilere kaymakamlık tarafından para yardımı yapılmaktadır.

Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu

Kaymakamlık para yardımı başvurusu için bağlı olduğunuz ilçedeki Kaymakamlık binalarında hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında hane kayıt formu veya yarım parası talep formu doldurmak suretiyle para yardımı başvurusu yapabilirsiniz. E-devlet kaymakamlık para yardımı başvurusu bulunmamaktadır. Kaymakamlıktan yardım almak isteyen vatandaşların bizzat başvuru yapması gerekir. Kaymakamlık para yardımı ve diğer yardımlar ile ilgili bilgi almak için; ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek Hatlarından birini arayarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca; bulunduğunuz ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ile bizzat görüşebilir veya telefon ile iletişime geçerek merak ettiğiniz tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Kaymakamlık Sosyal Yardımları

Kaymakamlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ayni ve maddi yardımlar yapmaktadır. Kaymakamlık Tarafından Yapılan Sosyal Yardımlar Nelerdir;

  • Gıda ve erzak yardımı
  • Mobilya ve eşya yardımı
  • Elektrik yardımı
  • Para yardımı
  • Giysi yardımı
  • Kira yardımı
  • SED yardımı
  • Şartlı eğitim yardımı
  • Şartlı sağlık yardımı
  • Öğrenci burs yardımı
  • 65 yaş ve üstü gelirsiz ve kimsesiz yaşlılara yaşlılık aylığı
  • Eşi vefat eden dul kadınlara ve çocuklarına dul ve yetim aylığı
  • Engelli ve bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen yakınlarına bakıcı maaşı
  • Muhtaç şehit, gazi ve asker yakınlarına yapılan yardımlar
  • Engellilere ve kronik hastalara yapılan yardımlar
  • Afetzede vatandaşlar için yapılan yardımlar

Muhtaç ve işsiz vatandaşların yanı sıra hane halkı kişi başı aylık ortalama kazancı asgari ücretin 1/3’ünün altında olan vatandaşlar da kaymakamlık ayni ve maddi yardımlarından faydalanabiliyorlar. Yardımın miktarı, sürekli mi yoksa tek seferlik mi yapılacağı ailenin muhtaçlık seviyesine ve yardım yapacak olan vakfın bütçesine göre değişiklik göstermektedir.

Kaymakamlık Sosyal Yardım Başvurusu

Kaymakamlıktan yardım almak isteyen vatandaşlar kaymakamlığa nasıl yardım başvurusu yapabilirim diye merak etmektedir. Kaymakamlık tarafından yapılan yardımlara bulunduğunuz ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum