5000 TL Destek Ödeme Tarihi Belli Oldu. İlk Kimlere Verilecek. Ödeme Sıralaması Belli Oldu

5000 TL Destek Ödeme Tarihi Belli Oldu. İlk Kimlere Verilecek. Ödeme Sıralaması Belli Oldu
5000 TL Destek Ödeme Tarihi Belli Oldu. İlk Kimlere Verilecek. Ödeme Sıralaması Belli Oldu. Emekli vatandaşlarımız için sevindirici bir haber geldi. SGK, Meclis sürecinin tamamlanmasının ardından, çalışan emeklilere yönelik...

5000 TL Destek Ödeme Tarihi Belli Oldu. İlk Kimlere Verilecek. Ödeme Sıralaması Belli Oldu. Emekli vatandaşlarımız için sevindirici bir haber geldi. SGK, Meclis sürecinin tamamlanmasının ardından, çalışan emeklilere yönelik 5000 TL'lik ikramiye ödemelerini gerçekleştirecek. Bu haber, özellikle 2023 yılı sonuna yaklaşırken, "Çalışan emeklilere 5000 TL ne zaman ödenecek?" sorusunu gündeme getirdi. 5000 TL Destek Ödeme Tarihi Belli Oldu. İlk Kimlere Verilecek. Ödeme Sıralaması Belli Oldu 5000 TL Destek Ödeme Tarihi Belli Oldu. İlk Kimlere Verilecek. Ödeme Sıralaması Belli Oldu

5000 TL'lik Cumhuriyet İkramiyesi Ödemesi

86 maddelik torba yasa içinde yer alacak olan bu düzenleme ile 4,7 milyon vatandaşımız Cumhuriyet ikramiyesi almaya hak kazanacak. Bu ödeme, çalışan emeklilerin ekonomik durumlarına önemli bir katkı sağlayacak.

Ödeme Tarihleri ve Sıralaması

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçen kanun teklifi, emekli ikramiyesi düzenlemesi için önemli bir adımı temsil ediyor. 86 maddelik torba yasaya dahil edilen bu düzenleme, SGK, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı gibi kurumlar aracılığıyla ödemelerin gerçekleşmesini sağlayacak.

Meclis Süreci ve Ödeme Planı

Meclis Genel Kurulu'nda, torba yasa kapsamındaki ilk 43 madde kabul edildi ve bütçe görüşmeleri nedeniyle torba kanun teklifi üzerindeki görüşmelere geçici bir süre ara verildi. Yasanın uygulamaya geçmesiyle SGK harekete geçecek ve ödemeler gerçekleştirilecek.

SGK Ödeme Rehberi ve Tahmini Tarihler

Ödemelerin 31 Aralık'a kadar hesaplara aktarılması planlanıyor. Gerekli hazırlıklar şimdiden yapılmakta. Ancak ödemeler bu tarihe yetişmezse, 5000 TL'lik emekli ikramiyesi 15 Ocak 2024 öncesindeki haftalarda hesaplara yatırılacak. Eğer düzenleme önümüzdeki hafta Meclis'ten geçerse, emeklilere yönelik ikramiye emekli maaşlarıyla birlikte ödenecek.

SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşları Ödeme Tarihleri

Emekli ikramiyesi, çalışan emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak aktarılıyor. Çalışmayan emeklilere ödemeler 11-14 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Ödemeler, emeklilerin tahsis numaralarına göre belirlenen tarihlerde yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.