2023 EYT Şartları nelerdir? EYT den Kimler Yararlanabilecek Son Dakika

2023 EYT Şartları nelerdir? EYT den Kimler Yararlanabilecek Son Dakika
2023 EYT Şartları nelerdir?2023 EYT Şartları nelerdir? EYT Prim Gün Sayısı Kaç Olunca Emekli Olunur? EYT 25 Yıl Şartı Nedir? EYT den Kimler Yararlanabilecek Son Dakika. EYT’ nin 2 Şartı Ne?8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaya...

2023 EYT Şartları nelerdir?

2023 EYT Şartları nelerdir? EYT Prim Gün Sayısı Kaç Olunca Emekli Olunur? EYT 25 Yıl Şartı Nedir? EYT den Kimler Yararlanabilecek Son Dakika. EYT’ nin 2 Şartı Ne?

  • 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaya başlayan vatandaşlar
  • 8 Eylül 199 öncesinden itibaren 5000 gün çalışan vatandaşlar
  • Kadınlar için 20 yıl çalışma süresi
  • Erkekler için 25 yıl çalışma süresi

Yıllardan beri tüm vatandaşların gözü kulağı hükümetten gelecek olan EYT şartları unsurlarının açıklanması oldu. Şu an Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaklaşık olarak 1,5 milyon çalışan, emeklilikte yaşa takılanlar için düzenlenecek yasayı bekliyor.  Bu EYT yasasının şartları açıklayan hükümet ise, konuya tam anlamıyla bir açıklama getirdi. 2022 yılının aralık ayında kesin bir çözüme kavuşacak olan emeklilikte yaşa takılanlar, kabineden gelecek tam haberi bekliyor.  Hükümet tarafından emeklilikte yaşa takılanlar için belirlenen sürelerdendir. Üstelik bu şartlar özelde ya da devlette çalışan herkesi kapsayacak şekilde düzenlendi. 2023 Eyt şartları nelerdir 2023 Eyt şartları nelerdir

EYT Prim Gün Sayısı Kaç Olunca Emekli Olunur?

Yukarıda belirlenen EYT şartlarını yerine getiren vatandaşlar şimdilerde ise devletten EYT prim gün sayısı kaç olunca emekli olunur sorusunun cevabını bekliyor. Bu sorunun cevabı ise devlet tarafından şu şekilde açıklandı. Bu şartlar altında kadın çalışanlar için gün sayısı 7200, erkek çalışanlar için ise 9000 olarak açıklandı. Bu gün sayısını tamamlayan kişilerin aynı gün sınırları içerisinde sigortalı olarak da çalışması aranan şartlardandır.

EYT 25 Yıl Şartı Nedir?

Emeklilikte yaşa takılan 1,5 milyon çalışan kişi, EYT 25 yıl şartı nedir sorusunun cevabını arıyor. Devlet tarafından açıklanan rakamlar ise şu şekildedir. EYT kapsamına girmeye hak kazanmak için öncelikle; sosyal sigortalar kurumu (SSK ) ,BAĞ-KUR ya da tarım sigortalısı olarak en az 25 yıl süreyle çalışmış olmanız gerekiyor. Bu süre kadınlar için 20 sene iken erkekler için 25 sene olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra tam 5000 gün prim ödeme şartı da bulunuyor. Belirlenen bu şartlar ise 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe girmiş olanları kapsıyor.

EYT den Kimler Yararlanabilecek Son Dakika

Emeklilikte yaşa takılanlar, hükümetin açıklamış olduğu EYT den kimler yararlanabilecek son dakika haberlerini bekliyor. Bu sorunun cevaplarını en az 5000 gün çalışmış olanlar ve 25 gün prim ödeme şartına uyan vatandaşlar olarak belirlenmiştir.

EYT Son 7 Yıl Kuralı Nedir?

EYT son 7 yıl kuralı nedir diye bazı vatandaşlar merak ediyor. Bu kuralın temeli ise prim gününüzden önceki son 7 yılı ifade eder. Eğer erken yaşta emekli olmaya hak kazandıysanız, son prim ödeme tarihinizden önceki son 7 yılı ifade ediyor. Yani emekliliğinize son 7 yıl kala hangi statüde çalışıp priminiz nasıl ödendiyse, emeklilik maaşınız ve statünüzde o şekilde biçimleniyor.

EYT’ nin 2 Şartı Ne?

Emeklilikte yaşa takılanlar, bu konuyla alakalı tüm bilgileri öğrenmek isterken merak ettikleri bir konu da EYT’ nin 2 şartı nedir sorusu oldu. Bu şartlar; prim gün sayısı ve çalışılan yılın süresidir. Buna göre prim gününüz en az 5000 gün olmak zorundayken, çalışma yılı kadınlar için 20, erkekler için ise 25 yıl olarak belirlenmiştir.

EYT Şartları Kimleri Kapsıyor?

EYT şartları kimler kapsıyor diye öğrenmek isteyen 1,5 milyon kişi kabine toplantısından gelen haberleri 4 gözle bekliyor. Bu konu kapsamına girecek olan vatandaşlar ise;

  •  8 Eylül 1999 tarihinden önce iş girenler
  • 5000 prim gününü dolduranlar
  • Kadınlar için 20 yıl çalışma süresi olanlar
  • Erkekler için 25 yıl çalışma süresi olanlar

Şeklinde belirlenmiştir. Bu konu hakkındaki tüm bilgileri öğrenmek için ise;

https://eyt.org.tr/

sitesine giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

Devlet Ödemeleri yardım başvuruları için hemen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum