Kırsal Kalkınma Destekleri: Çiftçi Kadınlara Özel Proje Hibeleri
Kırsal Kalkınma Destekleri: Çiftçi Kadınlara Özel Proje Hibeleri

Kırsal kalkınma destekleri çiftçi kadınlara özel sunulan proje hibeleri ve daha fazlası haberimizde
Kırsal yaşamda kendini var etmeye çalışan, tarımsal üretim üretime katkı sunmak için çabalayan pek çok kadın çiftçi özel hibe programları sayesinde daha da güçleniyor. Özellikle son yıllarda hem maddi hem de manevi yönden kırsal kalkındırma süreci destek buluyor. Kadınların tarım alanlarındaki faaliyetlerini destekleyici bu programlar bilgi ve beceri yönünde yetkinliklerini daha da arttırmayı sağlıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuda projeyi hassasiyetle yürütüyor. Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında kadın girişimcilere öncelik veriliyor. Küçükbaş hayvancılık, mantar üretimi, sera kurulumu, arıcılık gibi farklı alanlarda kadınların hazırlayarak ortaya koydukları projeler %70’e yakın hibe desteği ile korunur hale geliyor. Bu hibeler tesisin kurulum sürecinden makine alımına veya ekipman temini gibi farklı ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak veriliyor.
Kırsal Kalkınma Destekleri: Çiftçi Kadınlara Özel Proje Hibeleri
Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu tarafından yürütülen projede pozitif ayrımcılık ilkesi öne çıkıyor. Kadınların tarımsal üretimden işletme sürecine ve kırsal turizm projelerine katkı sağlamaları adına olumlu yönde destek almaları sağlanıyor. Ayrıca eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden de faydalanmaları mümkün oluyor. Öte yandan belediyeler İl Tarım Müdürlükleri ve kooperatiflerle birlikte kendi kaynaklarını kadınlara hibe ediyor.
Kadın çiftçilere yönelik küçük ölçekli de olsa farklı destekler sunuluyor. Bazı bölgelerde ücretsiz tohum fidesi desteği, kümes hayvanı desteği gibi farklı destek programları düzenleniyor. Kırsal kalkınmayı kadın eliyle güçlendirecek bu özel destekler bölgesel gelişim açısından da oldukça değerli kabul ediliyor. Çiftçi kadınlara yönelik ortaya konan bu projeler kadınların aile bütçesine katkı sağlamasını kolaylaştırırken kırsal alandaki yaşamı devam ettirmeyi mümkün kılıyor.