Sosyal Yardım

Kentsel Dönüşüm Mağdurlarına Geçici Kira ve Taşınma Yardımları

Kentsel Dönüşüm Mağdurlarına Geçici Kira ve Taşınma Yardımları

Kentsel dönüşüm mağdurları için verilen geçici kira ve taşınma yardımı nedir, nasıl faydalanılır? Başvuru şartları nelerdir? İşte merak edilen tüm ayrıntılar

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında riskli yapı tespiti sonrasında boşaltılan binalarda yaşayan ev sahibi ya da kiracıların devletten alabilecekleri farklı haklar bulunuyor. Evin sahibi aylık kira desteğinden faydalanırken kiracı taşıma bedeli gibi tek seferlik bir ödemeden faydalanabiliyor. Kentsel dönüşüm mağdurlarına yönelik verilen yardımlar ancak riskli yapıda bulunduğu tespit edilen bireyler olduğunda verilebiliyor.

2025 yılı Temmuz ayı itibarıyla ev sahiplerine kira desteği kapsamında büyük şehirlerde yaşayan grup için 6.500 TL ile 8.000 TL arasında değişen ödeme yapılırken diğer illerde 4.500 TL ile 5.500 TL arasında değişen miktarlarda ödeme yapılmaktadır. Bununla birlikte kiracılara tek seferlik yardım kapsamında büyük şehirlerde yaşayanlara 13.000 TL ile 16.000 TL arasında değişen taşıma yardımı diğer illerde yaşayanlara 9.000 TL ile 11.000 TL arasında değişen taşıma yardımı yapılıyor.

Kentsel Dönüşüm Mağdurlarına Geçici Kira ve Taşınma Yardımları

Ev sahipleri için kira desteği 18 ay boyunca alınabiliyor kiracı ise tek seferlik ödemeden faydalanıyor. İsteyen ev sahibi 5 aylık desteği peşin olarak talep edebiliyor. Başvuru şartları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında kiracılar ve ev sahipleri ne yapabilir? Başvuru yapmak isteyenlerin riskli yapı pozisyonunda olan bir evde yaşıyor olması gerekiyor. Yapının riskli olduğu tespit edildikten sonra bir yıl içinde başvuru yapılması gerekiyor. Çevre, Şehircilik ilçe müdürlüğü, belediye ya da e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Başvuru sırasında bazı belgeler talep ediliyor. Bu belgeler arasında şunlar yer alıyor: Riskli yapı tespiti yazısı, kira yardım dilekçesi, Ziraat Bankası hesap bilgisi, tapu ya da adres raporu…

Haberi Değerlendir
[Total: 0 Average: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu