Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartlı Eğitim Yardımı Nasıl Alınır?

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartlı Eğitim Yardımı Nasıl Alınır?
Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartlı Eğitim Yardımı Nasıl Alınır? Şartlı eğitim desteği başladı. Okullar başlamadan önce eğitim desteği verilecek.Şartlı Eğitim Yardımı BaşvurusuŞartlı Eğitim...

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartlı Eğitim Yardımı Nasıl Alınır? Şartlı eğitim desteği başladı. Okullar başlamadan önce eğitim desteği verilecek.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu

Şartlı Eğitim Yardımı başvurusu nasıl yapılır; Yoksullukla mücadelede eğitim en önemli faktördür. Eğitim seviyesi yüksek olan toplumların yoksulluk seviyesi düşüktür. Şartlı Eğitim Yardımı çocukların düzenli olarak okula devam etmesini ve okuma düzeyini arttırmak amacıyla verilen sosyal yardımlardandır. Şartlı Eğitim Yardımı ülkemizde 2003 yılından beri uygulanmaktadır. Şartlı Eğitim Yardımından faydalanabilmek için bazı şartlara ve gerekli belgelere sahip olmanız gerekmektedir. Yeterli şartlara sahip olmanız durumunda Şartlı Eğitim Yardımından faydalanabilirsiniz. Yazımızın devamında Şartlı Eğitim Yardımı ile ilgili merak edilen soruları yanıtlamaya çalışacağız. Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır

Şartlı Eğitim Yardımı Nedir?

Şartlı Eğitim Yardımı nedir;  vatandaşların ekonomik sıkıntılar  sebebiyle temel eğitim hizmetlerinden yararlanamayan, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayan ve muhtaçlığı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanmış hanelere yönelik şartlı bir yardım programıdır. Şartlı Eğitim Yardımı, öğrencilerin ekonomik sebepler nedeniyle  eğitim ve öğretimine ara vermelerini önlemeyi amaçlamaktadır.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır; yılın herhangi bir döneminde ikamet ettiğimiz yerdeki Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Şartlı Eğitim Yardımından hem erkek hem de kız çocukları faydalanabilmektedir.

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan anne ve babalar Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu yapabilirler. Hanede bir kişi sigortalı olması durumunda Şartlı Eğitim Yardımından yararlanamazsınız. Bu yardıma e-devlet üzerinden başvuru yapılmamaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvurularını yapan vatandaşlar daha sonra başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinden kontrol edebilirler.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Sorgulama

İhtiyaç sahibi aileler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurularını gerçekleştirdikten sonra Şartlı Eğitim Yardımı sonuçlarını e-devlet üzerinden rahatça öğrenebilirler. E-devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyen vatandaşlarımız

https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama

linkini tıklamaları yeterlidir. Aynı zamanda başvuru yaptığınız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfını arayarak bilgi sahibi olabilirsiniz. ALO 183 Sosyal Destek Hattındaki yetkili kişiler size yardımcı olacaktır.

Şartlı Eğitim Yardımı Nasıl Alınır?

Şartlı Eğitim Yardımı Nasıl Alınır? Bu yardım programından faydalanmanız için öncelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında kaydınız olması gerekmektedir. Kaydınız var ise ikamet adresinizin kayıtlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabilirsiniz. Vakıfta size verilen başvuru formunu doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekiyor. Başvuru sonrasında vakıf ikamet ettiğiniz adrese inceleme komisyonu göndermektedir. Muhtarlıktan alacağınız muhtaçlık belgesi işlerinizin daha hızlı ilerlemesine yardımcı olacaktır. Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Ne Kadar? Sorgulama Mütevelli Heyeti; inceleme komisyonunun verdiği raporu değerlendirmeye alıp, inceledikten sonra Şartlı Eğitim Yardımına başvuru yapan kişinin muhtaç olduğuna karar verirse başvurusunu onaylıyor. Başvurunun sonuçlanması ortalama bir ayı bulmaktadır. ALO 183 veya ALO 144 Sosyal Destek Hatlarından herhangi birini arayarak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Şartlı Sağlık Yardımı Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Başvuru Formu ve Sorgulama

Şartlı Eğitim Yardımı Ne Kadar?

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı Şartlı Eğitim Yardımının ne kadar olduğu hak sahibi vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Ailelere çocuklarının eğitim masraflarını karşılayabilmesi için verilen yardımının miktarlarını sizler için maddeler halinde özetledik.

  • İlköğretime devam eden erkek öğrenci için aylık 45 TL,
  • İlköğretime devam eden kız öğrenci için aylık 50 TL,
  • Ortaöğretime devam eden erkek öğrenci için aylık 55 TL,
  • Ortaöğretime devam eden kız öğrenci için aylık 75 TL’dir.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Formu

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu yapacak olan kişilerin eğer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında kaydı bulunmuyorsa öncelikle vakıfta Hane Başvurusu Kayıt Formu doldurmaları gerekmektedir. Bu form ile vatandaşlarımız vakfın sağladığı birçok yardımdan başvuru yapıp gerekli şartları sağlamaları halinde faydalanabilirler. Başvuru esnasında sorgu dilekçesi imzalanmaktadır. Şartlı Eğitim Yardımı Hak Sahibi sözleşmesini de imzaladığınız taktirde başvurunuz tamamlanmış oluyor. Başvuru yapan vatandaşlarımız başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinden kontrol edebilirler.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir; çocuğun eğitim hayatını aktif devam ettirmesini amaçlayan yardım türüdür. Bu yardımdan faydalanacak olan çocuğun yasal vasisinin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Şartlı Eğitim Yardımında çocuk sayısı sınırlandırması yoktur. Yeterli şartları sağlayan aileler hane yaşayan çocukların hepsi için yardım başvurusu gerçekleştirebilirler. Başvurusunu yapıp gerekli şartları sağlayan yardıma hak kazanmış kişiler gerekli şartları sağlamaya devam ettiği taktirde düzenli olarak (fayda sahibi çocuk 20 yaşını dolduruncaya kadar) bu yardımdan faydalanabilir. Her yıl kayıt yenilemeye gerek yoktur.

Şartlı Eğitim Yardımı Kimler Alabilir?

Şartlı Eğitim Yardımı Kimler Alabilir; örgün eğitim gören ihtiyaç sahibi, muhtaçlığı onaylanmış çocuklara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitiminin başlangıcından, lise öğretimi bitine kadar devam eden yardımdır. Öncelikle çocuğun annesi olmak üzere, babası veya ailede yaşayan reşit bireylere verilmektedir. Okula devam eden çocuğun bir ay içerisinde mazeretsiz (resmi rapor olmadan) 4 günden fazla devamsızlık yapmaması gerekmektedir.

  • T.C vatandaşı olmak
  • Anne, baba yada vasinin 18 yaşını doldurması
  • Hanede yaşayan bireylerin sosyal güvencesi olmaması
  • Muhtaç olduklarını belirten muhtaçlık belgesi
  • Çocuğun aktif şekilde okula devam etmesi
  • Ayrıca yabancı uyruklu olması halinde geçici kimlik numarası ile (9 ile başlayan) yardım alabilmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımı İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Şartlı Eğitim Yardımı İçin Gerekli Belgeler;

  • Hane başvurusu kayıt formu
  • Çocuğun eğitim gördüğü okuldan alınacak öğrenci belgesi formu
  • Muhtaçlık belgesi
  • Şartlı eğitim yardımı takip formu

İstenilen belgeler tamamlandıktan sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapabilirsiniz. Gerekli şartları sağlamanız halinde Şartlı Eğitim Yardımına hak kazanırsınız. Teslim edeceğiniz belgelerdeki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir. Sizden istenilen belgeleri okula götürerek imzalatıp onaylatmanız gerekmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımı Ne Zaman Yatacak?

Şartlı Eğitim Yardımı kaç ayda bir verilir;  Şartlı Eğitim Yardımı almaya hak kazanmış olan vatandaşlar tarafından merak konusu olan sorulardandır. Hak sahibi olan kişiler ödemelerini yılın tek aylarında Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve  Kasım aylarında alabileceklerdir.

Şartlı Eğitim Yardımı Ayın Kaçında Yatıyor?

Şartlı Eğitim Yardımı Ayın Kaçında Yatıyor; yardım alan vatandaşların ödemelerinin tarihleri T.C kimlik numaralarının son rakamına göre şöyledir;

  • '0' olanlar ilgili ödeme ayının 24'ünde,
  • '2' olanlar ilgili ödeme ayının 25'inde,
  • '4' olanlar ilgili ödeme ayının 26'sında,
  • '6' olanlar ilgili ödeme ayının 27'inde,
  • '8' olanlar ilgili ödeme ayının 28'inde 

Ödeme günü Cumartesi gününe denk gelmiş ise Cuma günü, Pazar gününe denk gelmiş ise ödemeyi Pazartesi günü alabileceklerdir. Başvurular bir ay içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

Şartlı Eğitim Yardımı Nereden Alınır?

Şartlı Eğitim Yardımı Nereden Alınır; başvurularını tamamlayan, yeterli şartları sağlamış olan kişiler e-devlet üzerinden başvurularını kontrol ettikten sonra kendilerine en yakın PTT şubelerinden parayı nakit olarak alabilirler.

Şartlı Eğitim Yardımı Neden Eksik Yatıyor?

Şartlı Eğitim Yardımı alan ihtiyaç sahibi ailelerin en çok sorguladığı sorulardan bir tanesi de "neden eksik yatıyor?" olmuştur. Eğitim yardımı eksik yatan vatandaşların mutlaka en az 2 çocuğu vardır. 2 çocuktan 1 tanesi 1 ay süre içerisinde rapor aldıysa, o ay için yardım kesilir. Bu yüzden eksik yattığı düşünülmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımı Neden Kesilir?

  • Öğrencinin okul devamsızlık süresi 1 ay içerisinde 4 günden fazla olursa (raporsuz) o ay için maaş kesilir.
  • Örgün Eğitimin dışına çıkılması
  • Vakıfa haber vermeden yapılan adres değişikliği olursa
  • Muhtaçlık durumunun ortadan kalması durumunda
  • Öğrenci ebeveynin vefatı
  • Hanede yaşayan bireylerden birinin SGK kayıtlı olması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.