Hasta Bezi Yardımı Nasıl Alınır? Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır?

Hasta Bezi Yardımı Nasıl Alınır? Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır?
Hasta Bezi Yardımı ; 2 Yaşını geçirmiş üst yaş sınırı olmaksızın idrar-gaita kaçırma (inkontinans) problemi yaşayan, yatakta tedavi gören veya ayakta tedavisine devam edilen kişiler için kullanılan medikal bir üründür....

Hasta Bezi Yardımı ; 2 Yaşını geçirmiş üst yaş sınırı olmaksızın idrar-gaita kaçırma (inkontinans) problemi yaşayan, yatakta tedavi gören veya ayakta tedavisine devam edilen kişiler için kullanılan medikal bir üründür. Hasta bezleri tek kullanımlıktır, yıkanıp tekrar kullanılabilir özelliğe sahip değildir. Emicilik oranına ve üretildiği malzemeye göre piyasada çeşitli ürünler bulunur. Hasta bezlerinin bedeli, hastanın rapor ve reçetesi varsa, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanır. Yazımızın devamında Hasta Bezi Yardımı ile daha detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Hasta Bezi Yardımı

Hasta Bezi Yardımı, 2 Yaşını aşmış idrar-gaita kaçırma (inkontinans) problemi yaşayan hastalara üst yaş sınırı olmaksızın devlet tarafından yapılan bir yardım türüdür. Eğer ki yakınınızda yada sizde böyle bir sağlık sorunu var ise, Alanında Uzman bir doktorun yapacağı muayeneden sonra yazacağı rapor ve reçete ile bu yardımdan yararlanabilirsiniz. Daha önceki yıllarda gerekli evrakları toplayarak SGK ya başvuruda bulunup nakdi yardım olarak alınabiliyordu. Artık reçetenizle veya raporunuz ile SGK antlaşmalı bir eczaneden yada medikal firmasından direk Hasta bezi yardımınızı alabilirsiniz.

Hasta Bezi Yardımı Nasıl Alınır ?

Hasta bezi yardımı almak için öncelikle Devlet Hastanelerinde veya Aile Hekimliklerinde alanında uzman bir doktora muayene olmanız gerekmektedir. Hasta Bezi Yardımı alacak kişi hastaneye gidecek durumda değil ise 444 38 33 nolu telefonu arayarak Evde Bakım Hizmetlerinden destek isteyebilirsiniz. Muayene sonrasında alınacak Hasta Bezi Raporu ve Hasta Bezi Reçetesi ile en yakınınızda bulunan SGK antlaşmalı Eczaneden veya Medikal Malzeme satan yerlerden belgelerinizi göstererek alabilirsiniz.

Hasta Bezi Yardımı Başvurusu ve Şartları

Hasta Bezi Yardımı almak isteyen hastanın eğer ki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) güvencesi yok ise

  • Devlet Hastanelerinden alınmış bez kullanır raporu
  • SGK Müdürlüğünden alınan sağlık provizyon aktivasyon belgesi (Hastanın Sağlık güvencesi olmaması gerekir.)
  • 2 Yaşını geçmiş olmak şartıyla üst yaş sınırı olmaksızın mesane ve rektum kontrolü olmayan her hasta için başvurulabilir.

Yukardaki şartlar sağlandıktan sonra ikamet ettikleri belediyelere başvuru yapabilirler. Şartlı Sağlık Yardımı Nasıl Alınır? Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir?

Hasta Bezi Yardımı için Gerekli Belgeler Nelerdir ?

Hasta Bezi almak isteyen vatandaşların Öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) güvencesi var ise, Devlet Hastanelerinden alanında uzman bir doktora muayene olup Hasta Bezi Kullanır raporu çıkartmalısınız. Raporu çıkardıktan sonra, doktorun yazacağı reçete ile birlikte yakınızda bulunan SGK antlaşmalı Eczanelerden veya Medikal ürün satan yerlerden nüfus kağıdınızla Hasta Bezi Yardımı adı altında Hasta bezlerinizi hiç bir ödeme yapmadan alabilirsiniz. Eğer ki Hasta Bezi Yardımı almak istediğiniz kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) güvencesi yok ise.

  • Devlet Hastanelerinden alınacak Hasta bezi kullanır raporu
  • Alanında Uzman Doktorun yazacağı ıslak imzalı kaşeli reçete
  • SGK Müdürlüğünden alınan sağlık provizyon aktivasyon belgesi
  • Talep dilekçesi

Belgeleri edindikten sonra yakınlarında bulunan Hasta Bezi Yardımı yapan kuruluşlara başvurmalıdır (Belediyeler, Kaymakamlıklar vb.)

Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır?

Hasta Bezi raporu çıkartmak için yakınızda bulunan Devlet Hastanelerinden Randevu almanız gerekir. Randevuyu alıp muayene olduktan sonra Doktorunuz size bu raporu verebilir. Muayeneye gidemeyen hastalar içinde 444 38 33 nolu telefonu arayarak Evde Bakım Hizmetlerinden destek isteyebilirsiniz. bu kurum size hastanızı hastaneye götürmek için ambulans desteği vermektedir. Hasta Bezi Yardımı Nasıl Alınır? Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır?

Hasta Bezi Raporu Geçerlilik Süresi

Hasta bezi raporu geçerlilik süresi 2 yıldır fakat, doktorunuzun muayene sonrası düşüncesine göre bu süre kısalabilir. 2 Yıl sonunda tekrar muayene olup bu raporu alabilirsiniz.

Hasta Bezi Raporumu Aldım Şimdi Ne Yapmalıyım ?

Hasta Bezi için raporunuzu aldıktan sonra tek yapmanız gereken doktorunuzun yazdığı reçete ile birlikte SGK antlaşmalı Eczanelerden yada Medikal ürün satan yerlerden Hasta Bezinizi almak.

Hasta Bezi Yardımı Miktarı

Hasta Bezi miktarı doktorun reçetede yazdığı miktar kadardır. Genelde 1 aylık, günlük 4 taneden hesaplanacak şekilde 30x4=120 adet yada 2 aylık 240 adettir.

Hasta Bezi Sorgulama e-Devlet

Hasta bezi sorgulamasını yapmak için

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.