ARFF Memuru Nedir?

ARFF Memuru Nedir?
ARFF Memuru MaaşıAircra Recue and Fire Fighng (ARFF), Türkçeye Uçak Kurtarma ve Yangınla Mücadele olarak geçmiştir. Bu memurlar havaalanlarında meydana gelen yangın veya benzeri bir kriz durumlarında devreye girerek ortamın güvenliğini...

ARFF Memuru Maaşı

Aircra Recue and Fire Fighng (ARFF), Türkçeye Uçak Kurtarma ve Yangınla Mücadele olarak geçmiştir. Bu memurlar havaalanlarında meydana gelen yangın veya benzeri bir kriz durumlarında devreye girerek ortamın güvenliğini sağlamak ile görevlidir. Havaalanlarında en çok bulunan meslek gruplarından bir tanesi ARFF memurlarıdır. ARFF memuru maaşı ise bu mesleği yapmak isteyen kişiler tarafından merak edilen konulardan bir tanesidir. ARFF memurları hizmet yıllarına, deneyimlerine ve diğer özel durumlara bağlı olarak farklı tutarlarda maaş alırlar. Ancak ARFF memurlarının ortalama maaşları 8,000 – 9,000 TL arasındadır. Havaalanları haftanın her günü ve her saati çalıştığı için bu memurların gecesi gündüzü olmaz. Vardiya sistemi ile çalışan ARFF memurları, 24 saat durmaksızın çalıştıklarında 48 saat izinli sayılırlar. Ayrıca fazla çalıştıkları saat başına aylık olarak maaşlarına ek bir ücret alabilirler. ARFF Memuru Maaşı Ne Kadar? Nasıl ARFF Memuru Olunur? ARFF Memuru Maaşı Ne Kadar?
Nasıl ARFF Memuru Olunur?

ARFF Memuru Nedir?

ARFF memuru nedir sorusu pek çok kez sorulmakta ve yanıt aranmaktadır. ARFF memurlarına tüm havaalanlarında ihtiyaç vardır. Bu kişiler havaalanında meydana gelen her türlü yangın, patlama ve kaza gibi olaylarda ilk müdahaleyi yaparak ortamın güvenliğini sağlarlar. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan bu memurlar, 657 sayılı kanuna tabidirler. Yani bu sektör özelleştirilmemiş olup ARFF memurları devlet memuru sayılmıştır. ARFF memurları halk arasında havaalanı itfaiyesi olarak bilinir. Ancak ARFF memurlarına itfaiye eri demek çok doğru değildir. Çünkü ARFF memurları itfaiye erlerine göre çok daha sıkı bir eğitimden geçerler. Bu nedenle ARFF memurlarının itfaiye erlerinden daha profesyonel oldukları söylenebilir. [box align="" class="" width=""]

Gelir yuvan

ve

Gelirim Evden

sosyal yardım başvurusu için hemen

https://www.devletodemeleri.com/gelir-yuvan/

sayfasını ziyaret edin.[/box]

ARFF Memuru Ne İş Yapar?

ARFF memuru ne iş yapar sorusu da pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Havaalanlarında çalışan ARFF memurları, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) şartlarına göre sıkı bir eğitimden geçerler. Bu eğitimi başarıyla tamamlayan memurlar, illerdeki havaalanlarına atanarak görevlerinin başında olurlar.

ARFF memurunun yaptığı işler Nelerdir?

  • Havaalanında meydana gelen yangınlara müdahale ederek söndürürler.
  • Yaşanabilecek patlamalarda söndürme işlemini yaparak çevre güvenliğini sağlarlar.
  • Uçakların yerdeyken herhangi bir kazaya karışması durumunda çevre güvenliğini sağlarlar.
  • Havaalanlarında arama kurtarma çalışmalarını yürütürler.

Bir ARFF memuru yukarıda sıralanan işleri yapmakla yükümlüdür. Genel anlamda ARFF memurluğunun zor bir meslek olduğu söylenebilir. Çünkü havaalanlarında insan hayatını tehdit eden her türlü olayda ARFF memurlarına ihtiyaç olur. Aynı zamanda havaalanları 7/24 faaliyet gösterdiği için bu memurlar vardiyalı bir biçimde 24 saat durmaksızın çalışabilmektedir.

ARFF Memuru Nasıl Olunur?

ARFF memuru son dönemlerin en çok dikkat çeken mesleklerinden bir tanesidir. Bu bağlamda ARFF memuru nasıl olunur sorusu sıklıkla sorulur.

  • ARFF memuru olabilmek için üniversitelerin şu bölümlerinden mezun olmanız gerekecektir:
  • Sivil Savunma ve İtfaiyecilik
  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  • İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği

Yukarıda sıralanan bölümlerin herhangi birinden mezun olan kişiler ARFF memuru olabilmektedir. Ancak bu bölümlerden mezun olmak tek başına yeterli değildir. Adayların ARFF memuru olabilmeleri için KPSS sınavına girmeleri ve yeterli puanı almaları gerekir. Ayrıca fiziksel özellikler ve sağlık durumu gibi daha birçok şartın da sağlanması gerekecektir.

ARFF Memuru Olma Şartları

ARFF memuru olabilmek için sizlerden istenen birtakım şartları yerine getirmeniz gerekir.

ARFF memuru olma şartları nelerdir?

  • 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • İlgili bir üniversite programından mezun olmak ve yeterli KPSS puanı almak.
  • Kamu haklarından mahrum olmamak.
  • İşe alım ilanında belirtilen eğitim şartlarını taşımak.
  • 165 santimetreden uzun olmak.
  • Boy uzunluğunun son iki rakamından maksimum 15 kilogram fazla kiloya sahip olmak.
  • Herhangi bir kronik hastalığa sahip olmayanlar.
  • Son 5 yıl içerisinde herhangi bir psikolojik hastalığa yakalanmamak.
  • Yükseklik korkusu, kapalı alan korkusu, gece korkusu, karanlık korkusu veya yüksek ses korkusu gibi çeşitli korkulara sahip olmamak.
  • Yetkili bir sağlık kuruluşundan ARFF memuru olunabileceğine dair heyet raporu almak.

Yukarıdaki şartların tamamını sağlayan kişiler ARFF memuru olabilmektedir. Başvuruda bulunmadan önce herhangi bir sorun yaşamamak adına alım ilanında yer alan tüm maddeler tek tek okunmalıdır. ARFF Memur Ne Kadar Alıyor? ARFF memur ne kadar alıyor sorusu, bu mesleği yapmak isteyen kişiler tarafından sorulmaktadır. ARFF memurlarının aldıkları maaş birçok değişkene göre farklılık gösterir. Örneğin 10 yıldır ARFF memuru olarak çalışan bir kişi ile yeni işe girmiş bir kişinin maaşları aynı olmayacaktır. Ancak ortalama bir tutar verecek olursak, ARFF memurlarının 9,000 TL civarında kazandığı söylenebilir. Bu tutar 11 – 12 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. ARFF memurlarının çalışma koşulları diğer meslek gruplarına göre biraz daha ağırdır. Havalimanları 7/24 durmaksızın faaliyet gösterirler. Bu nedenle ARFF memurları da çoğu zaman günde 24 saat çalışabilmektedir. Ancak 24 saat çalışan memurlar 48 saat izinli sayılırlar ve acil durum olmadıkça işe çağırılmazlar. Ayrıca ARFF memurları her ne kadar uzun süre mesaiye kalsalar da çalışma koşullarının iyileştirilebilmesi için her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır.

ARFF Memur Maaşı

ARFF memur maaşı 2022 Temmuz ayı itibarıyla minimum 9,000 TL olarak belirlenmiştir. Bu tutar, yeni işe giren ve bekar olan çocuksuz memurlar için geçerlidir. Deneyime ve aile yardımına göre ARFF memurlarının maaşı 12,000 TL’ye kadar çıkabilir. Her meslek grubunda olduğu gibi bu mesleği icra eden memurların maaşlarına da yıllık enflasyon oranına göre zam yapılmaktadır. ARFF memurları riskli bir işte çalıştıkları için ihtiyaçları karşılanır. Kendilerine yaşamlarını kolaylaştırabilmek adına birçok ayrıcalık tanınır ve iş bölümü adil yapılır. İş bölümünün adil yapılması sayesinde bir memurun başka bir memurdan daha fazla çalışmak zorunda kalması mümkün olmayacaktır. Sizler de bu bilgiler ışığında ARFF memuru olabilmek için girişimlerde bulunabilirsiniz.

Gelir Yuvan 7200 tl maddi yardım başvurusu için hemen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.