Elektrik Fatura Yardımı Başladı. 2023 Elektrik Fatura Desteğinden Kimler Faydalanabilir? Başvuru Formu

Elektrik Fatura Yardımı Başladı. 2023 Elektrik Fatura Desteğinden Kimler Faydalanabilir? Başvuru Formu
Elektrik Fatura Yardımı Başladı 2023Elektrik Faturası Yardımı Nedir ? 2023 Elektrik Faturası Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır ? Elektrik Faturası Yardımı Kimlere Verilir ? Elektrik Faturası Yardımı Ne Kadar ? Elektrik Faturası...

Elektrik Fatura Yardımı Başladı 2023

Elektrik Faturası Yardımı Nedir ? 2023 Elektrik Faturası Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır ? Elektrik Faturası Yardımı Kimlere Verilir ? Elektrik Faturası Yardımı Ne Kadar ? Elektrik Faturası Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır ? Elektrik Faturası Yardımı Kimlere Verilir ? Elektrik Faturası Yardımı Ne Kadar ? İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın son zamanda sık yaptıkları aramalar olan Elektrik fatura desteği hakkında size bilgiler sunmaya çalışacağız. Elektrik Faturası Yardımı Nedir ? Elektrik Faturası Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır ? Elektrik Faturası Yardımı Kimlere Verilir ? Elektrik Faturası Yardımı Ne Kadar ?

Elektrik Faturası Yardımı Nedir ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan bir yardım programıdır.

Elektrik Faturası Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Elektrik faturası yardımı başvurusu nasıl yapılır ?; Hali hazırda hak sahibi vatandaşların herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir. Düzenli sosyal yardım/2022 sayılı yasa kapsamında aylık almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden hanelerin sistem üzerinde aylık kontrolü yapıldıktan sonra ödemeler hazırlanmaktadır. Yeni kayıt olacak ihtiyaç sahibi vatandaşların bağlı bulundukları muhtarlıklardan ya da ikametlerine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflara giderek şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Elektrik Faturası Yardımı Kimlere Verilir ?

  • Elektrik Faturası Yardımı Kimlere Verilir ?; Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç,
  • Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK),
  • Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY),
  • Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ),
  • Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı,
  • Engelli Aylıkları,
  • Yaşlı Aylığı,
  • Engelli Yakını Aylığı,
  • Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden hanelere verilir.

Elektrik Faturası Yardımı Ne Kadar ?

Elektrik faturası yardımı ne kadar ?; Ödemeler aylık yapılmakta olup Elektrik Tüketim Desteği programı kapsamında;

  • 1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat,
  • 3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat,
  • 4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat,
  • 5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat

karşılığı tutar kadar aylık destek verilmektedir. Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

Elektrik Faturası Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Formu ve Alma Şartları

Elektrik Faturası Yardımı Sorgulama

Elektrik yardım başvuru sonucunuzu sorgulamak yani başvurunuzun kabul edilip edilmediğini öğrenmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

  • E-Devlet Üzerinden Elektrik Yardımı Sorgulama ; E-devlet internet sitesi üzerinden başvuru sonucunuzu sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linki tıklayarak giriş yapıp sorgulama yapabilirsiniz.
  • ALO183 ve ALO144 Sosyal Destek Hatlarını Arayarak, Elektrik Yardımı Sorgulama; Başvuru sonucunuzu öğrenmek için ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatlarını arayabilir, yetkili kişilerden bilgi edinebilirsiniz.
  •  PTT Şubelerinden Elektrik Yardımı Sorgulama ; PTT şubelerine giderek, elektrik yardımı alıp alamayacağınızı öğrenebilirsiniz. PTT Şubelerinden fatura ödeme işleminizi gerçekleştirip, Elektrik faturası yardımından faydalana bilirsiniz.

Elektrik Faturası Yardımı Sorgulama İletişim Numarası

Elektrik faturası yardımı başvurusunda bulunan kişiler bizzat elektrik yardımı başvuru sorgulama numarası olan ALO 144 arayarak yetkilerden bilgi alabilirsiniz. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; Elektrik tüketim desteği programı kapsamında son 3 senede yıllık ortalama 2,1 milyon haneye toplamda 6,4 milyar lira kaynak tahsis edilmiştir. Elektrik desteği programının kapsamının kronik hastalığı nedeniyle cihaz kullanan maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız için de genişletiyoruz. 50,4 milyon liralık ilave kaynakla 20 bin aileyi daha bu kapsama alıyoruz. Kömür yardımı alan hanelerde isteyenlerin bunu doğalgaz alarak da alabilmelerini sağlayan paket hazırlanmakta. Doğalgaz desteğinden yaklaşık 4 milyon hane yararlanacak. Türkiye ekonomi Modeli çerçevesinde hazırlıklarını sürdürdüğümüz çalışmaları kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz. Ülkemizin bir daha geçtiğimiz aylardakine benzer dalgalanmalar yaşamaması için gereken her tedbiri alıyoruz. Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor.

Elektrik Fatura Desteği için hemen 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.