Kaymakamlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimler Başvurabilir?

Kaymakamlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimler Başvurabilir?
Kaymakamlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır?Kaymakamlık bursu başvurusu sayesinden, ihtiyaç sahibi ailelerin öğrenci olan çocuklarına karşı kaymakamlık tarafından geri ödemesiz para yardımı yapılmaktadır. Burs başvuruları...

Kaymakamlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kaymakamlık bursu başvurusu sayesinden, ihtiyaç sahibi ailelerin öğrenci olan çocuklarına karşı kaymakamlık tarafından geri ödemesiz para yardımı yapılmaktadır. Burs başvuruları kaymakamlık binaları içerisinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafınca yapılmaktadır. Başvuru yapmadan önce mutlaka ön bilgi sahibi olun. Kaymakamlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır Kaymakamlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır

Kaymakamlık Bursu Nedir?

Maddi yetersizliklerden dolayı çocuklarına eğitim fırsatı sunmakta güçlük çeken ya da eğitim fırsatı sunamayan birçok aile bulunuyor.  Birçok farklı kurum ve kuruluş bu öğrencilere ulaşmaya çalışarak eğitim-öğretim hayatlarında onlara destek olmaya çalışıyor.  Her kurumun yaptığı yardım değişiklik göstermektedir. Bunlardan bazıları sadece üniversite öğrencilerine bazıları ise okul okuyan tüm öğrencilere bu imkanı sunmaktadır.  Yine aynı şekilde bazı kurumlar, mezun olduktan sonra alınan yardımı geri ödeme koşulu ile öğrenciye burs sağlamakta, bazıları mezun olduktan sonra kişiden başka bir öğrenciye aynı şekilde burs yardımında bulunmasını istemekte, bazıları ise geri ödeme koşulu bulunmadan karşılıksız olarak burs vermektedir. Kaymakamlık bursu da maddi durumu yetersiz ailelerdeki çocuklara karşılıksız burs imkanı sağlamaktadır.  Fakat bu burs sürekli olarak verilmeyip her öğrencinin iki kez bu imkandan faydalanabileceği şekilde yardımda bulunulmaktadır.  Ayrıca bir aile içerisinde maddi durumlar yetersiz olsa bile tek bir öğrenciye burs verilmekte, ikinci bir kardeş bu fırsattan faydalanamamaktadır.

Kaymakamlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kaymakamlık bursu başvurusu nasıl yapılır? Kaymakamlık bursu, ihtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocuklarına kitap, defter ve diğer kırtasiye malzemelerinin temin edilmesi için yapılan maddi yardımdır. Başvurular bağlı bulunduğunuz il/ilçe kaymakamlık binasında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılmaktadır. Burs yardımı sadece ihtiyaç sahibi olan öğrencilere yapılıyor. Başvuru yapıldıktan sonra, hane içinde bulunan öğrencilerin detaylı araştırması yapılacaktır. Araştırma sonucunda olumlu olarak sonuçlanan öğrenciler kaymakamlık bursu almaya hak kazanacaktır ve eğitimleri bitene kadar devam edecektir.

Kaymakamlık Bursu Kimlere Verilir?

Her bursta olduğu gibi kaymakamlık bursu talebinde bulunan öğrencilerin de sağlaması gereken birtakım kriterler bulunuyor.  Öncelikle talepte bulunan kişi ve ailesinin maddi olarak yetersiz yani yoksulluk sınırının altında bir gelirinin olduğunu gösteren bir belge gerekmektedir. Bu belge ücretsiz bir şekilde talep edildiği takdirde bağlı olunan muhtarlık tarafından verilmektedir. Bu şartın sağlanması durumunda birtakım koşulların daha sağlanması gerekmektedir. Peki kaymakamlık bursu kimlere verilir:

  • Örgün eğitime giden.
  • TC vatandaşı olan.
  • Ailede kişi başına düşen aylık gelir asgari ücretin 1/3'inden az olan.
  • Aileden tek bir çocuk için başvuru yapan.

Bursu alınması durumunda sadece eğitim masrafları için kullanacak olan kişiler bu bursu almak için başvuruda bulunabilirler.

Kaymakamlık Bursu İçin Gerekli Belgeler

Diğer tüm burs başvurularında olduğu gibi kaymakamlık bursu başvurusunda da kişinin gerekli kriterleri sağlayıp sağlamadığını doğrulayan birtakım belgelerin başvuru sürecinde hazırlanıp paylaşılması gerekmektedir. Bu belgeler verilen bilgilerin doğrulanması için önemlidir. Başvuru süreci izin hazırlanan belgelerin güncel belgeler olmaları, herhangi bir eksik bilgi içermemeleri ve yanlış bilgiler içermemeleri gerekmektedir. Belgelerin kontrol sürecinde eğer belirtilen durumlardan herhangi birine rastlanırsa burs başvurusu iptal edilmekte ve kişi bu fırsattan faydalanma hakkını kaybetmektedir. Kaymakamlık bursu için gerekli belgeler;

  • Başvuruda bulunan öğrencinin kimliği ve fotokopisi,
  • Son altı ay içerisinde çektirilmiş olan iki adet vesikalık fotoğraf,
  • Bağlı olunan muhtarlık tarafından alınan ikametgah belgesi,
  • Bağlı olunan muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi,
  • Başvuru formu

Burs başvurusu onaylanan kişi yukarıda belirtilen herhangi bir belgede yalan bilgi paylaşmış ya da sahte belge göndermiş ise burs başvurusu iptal edilmekte ve belgede yalan bilgi verilmesinden kaynaklı mahkemeye kadar gidebilecek olumsuz süreçler başlatılabilmektedir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


KYK Burs ve Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır? Ne Zaman? Kimlere Verilir?

İBB Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimlere Verilir? Başvuru Formu ve Sorgulama


Kaymakamlık Burs Başvurusu Nereden Yapılır?

18 yaşından küçük olan öğrenciler için burs başvurusunda öğrencinin velisinin başvuruyu yapması gerekmekte, 18 yaşından büyük olunması halinde ise kişi kendi başına da başvuru işlemini gerçekleştirebilmektedir.  Kaymakamlık burs başvurusu kaymakamlıkların çatısı altında yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gidilerek gerekli belgelerin de doğru ve eksiksiz şekilde vakfa götürülmesi ile yapılmaktadır.

Kaymakamlık Bursu Başvurusu E-Devlet

Bursu için ön başvuru süreci bulunmaktadır.  Bu başvuru sadece E-Devlet üzerinden alınmaktadır.  İlk kez E-Devlet kullanacak olan kişilerin PTT şubelerinden E-Devlet şifresi almaları gerekmektedir.  PTT şubesinden alınan şifre, tercihe bağlı olarak E-Devlete giriş yapıldıktan sonra değiştirilebilmektedir. Kaymakamlık bursu E-Devlet başvurusu için

https://www.turkiye.gov.tr/akdvty-lisans-burs-basvurusu

sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna kaymakamlık bursu yazılmalıdır. Çıkan ekranda bir başvuru formu görülmektedir. Bu çıkan başvuru formu maddi gelir, ikametgah bilgileri ve iletişim bilgileri gibi birtakım bilgileri öğrenme amaçlıdır. Başvuru formunun eksik doldurulması halinde başvuru tamamlanmaz. Bu nedenle başvuru formu doldurulduktan sonra tüm bilgiler kontrol edilmeli, hatalı ya da eksik olan bilgiler düzeltilmelidir. Başvuru formunda belirtilen bilgilerin yanlış olduğunun tespit edilmesi halinde başvuru iptal edilmekte ve değerlendirme sürecine dahil edilmemektedir. Formun doldurulmasının ardından bağlı olduğunuz kaymakamlık binasında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek asıl başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kaymakamlığa Burs Dilekçe Örneği

Kaymakamlıktan burs talep eden 18 yaş üstü öğrencilerin kendilerinin yazabileceği, 18 yaş altı öğrencilerin ise aileleri tarafından yazılması gereken kaymakamlık bursu dilekçesinde açık bir şekilde kaymakamlık bursu almak istendiği belirtilmeli, dilekçe kurallarına dikkat ederek ve yazıyı da kısa ve net bir şekilde tutarak dilekçe yazılmalıdır. Ayrıca öğrencinin okuduğu okul, ailesinin maddi yetersizliği ve herhangi bir kurum ya da kişi tarafından öğrenciye karşılıksız bir burs sağlanmadığı da mutlaka belirtilmelidir. Dilekçede mutlaka ad, soyad, adres bilgileri ve ıslak imza olması gerekmekte, bu bilgileri eksik ya da hatalı olması halinde oluşabilecek olumsuzluklardan kişi sorumlu olmaktadır. Kaymakamlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır? Ne Kadar? Başvuru Formu ve Sorgulama

Kaymakamlık Bursu Başvuru Formu

Kaymakamlık bursu başvuru formunda burs alma talebinde bulunan öğrenciye ait kişisel bilgiler, ailesine ait maddi gelir durumunu ve ikametgah bilgilerini gösteren bilgiler ve öğrencinin daha önce ya da şu an almakta olduğu herhangi bir eğitim bursunun olup olmadığı, ailesinde burs başvurusunda bulunan başka bir öğrencinin olup olmadığı gibi pek çok önemli bilgi bulunmaktadır. Başvurular bu form üzerinden değerlendirilmeye alındığı için form doldurulduktan sonra başvuru işlemini sonlandırmadan önce formun kontrol edilmesi büyük önem arz etmektedir. Formda bulunan herhangi bir eksik bilgi ya da hatalı bir bilgi başvuru sürecini aksatabileceği gibi yanlış bilgiler içermesi başvurunun olumsuz sonuçlanmasına sebebiyet vermektedir. Bu hatalar resmi evrakta sahte bilgi beyan etmeden kaynaklı davalara varan birçok olumsuz sonuç doğurmakta ve öğrencinin burs alabilecek olsa bile yapmış olduğu hata sebebi ile bu burstan faydalanamamasına sebebiyet vermektedir.

Kaymakamlık Bursu Ne Kadar?

Kaymakamlık bursu başvurusu onaylanan öğrencilere iki sefer olmak üzere verilen bir burstur.  Ayrıca bir aile içinden iki farklı öğrenciye burs sağlanamamaktadır. Verilen burs miktarı her sene değişiklik göstermektedir. Verilen son kaymakamlık bursuna göre güncel ücret ilkokul ve ortaokul öğrencilerine birinci ve ikinci eğitim-öğretim senesi için 500'er TL, lise ve üniversite okuyan öğrenciler için ise 450-900 TL arasında bir miktarda olmaktadır. Verilen bu bursun eğitim amaçlı harcamalar için kullanılması şartı ile verildiği unutulmamalıdır.  Aksi fark edildiği ve ispatlandığı zaman verilen kaymakamlık bursu iptal olmaktadır.

Kaymakamlık Bursu Sorgulama

Kaymakamlık bursu için başvuruda bulunmuş kişiler kaymakamlık bursu sorgulama işlemini internet üzerinden çok kolay bir şekilde takip edebilirler. Bunun için E-Devlet' e giriş yapılması gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sayfasına giriş yapılır ve açılan sayfada bulunan öğrenci yardımları kısmına giriş yapılır. Karşınıza gelen sayfada başvuru sonucunuz direkt olarak sizlere bildirilmektedir. Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde çıkan ekranda herhangi bir bilgi görünmeyecektir. Eğer kaymakamlık bursu başvurunuz olumsuz olarak değerlendirilmişse ya maddi durumunuz eğitim bursu almaya hak kazanacak kadar kötü değildir ya da başvuru için sağlanması istenen diğer şartları sağlamıyorsunuzdur. Şartları sağlayan her bireye kaymakamlık burs vermeye çalışmakta, yardıma muhtaç durumdaki hiçbir öğrenciyi ve ailesini zor durumda bırakmamaktadır. Kaymakamlık burs başvurusu reddedilen kişiler dilerlerse bir sonraki başvuru dönemi bir daha başvuruda bulunabilirler ya da ailelerindeki başka öğrenciler de başvuru için şanslarını deneyebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum