Belediyenin Hamilelere Yardımı

Belediyenin Hamilelere Yardımı
Belediyenin Hamilelere YardımıHamilelik yardımı; devlet kurumları, belediyeler ve vakıflar tarafından hamile annelere verilen bir sosyal yardım türüdür. Bu yardıma başvurabilmek için anne ve baba adayının sosyal güvencesinin...

Belediyenin Hamilelere Yardımı

Hamilelik yardımı; devlet kurumları, belediyeler ve vakıflar tarafından hamile annelere verilen bir sosyal yardım türüdür. Bu yardıma başvurabilmek için anne ve baba adayının sosyal güvencesinin bulunmaması ve muhtaçlık sınırının altında yaşaması şarttır. Belediyenin hamilelere yardımı ise bir çok ayni ve nakdi yardımı kapsar. anne ve baba adayları, bulundukları il veya ilçenin belediye birimlerine başvuru yaparak bu yardımlardan faydalanabilmektedir. Belediyelerden hamilelik yardımı alabilmek için bizzat belediye binasına giderek başvuruda bulunmanız şarttır. sizler belediye binasını ziyaret ettiğinizde tarafınıza bir form verilir. Bu formda gelir düzeyinizi belirleyen birtakım sorular yer alacaktır. Bu soruları doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız durumunda başvurunuz alınacak ve 14-30 gün içerisinde tarafınıza bir geri dönüş yapılacaktır. Belediyenin Hamilelere Yardımı Nelerdir Belediyenin Hamilelere Yardımı
Nelerdir

Gebelik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet kurum ve kuruluşları ile vakıflar, yardıma muhtaç anne adaylarına gebelik maaşı vererek onların maddi sıkıntılarını hafifletmeyi amaçlamaktadır. Gebelik maaşı başvurusu nasıl yapılır sorusu ise bu maaşa başvuru yapmak isteyen anne adayları tarafından sıklıkla sorulur. Gebelik maaşına başvuru yapmadan önce gereken şartları taşıdığınızdan emin olmanız gerekir. Gebelik maaşına başvuruda bulunabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait hizmet binasını bizzat ziyaret etmeniz gerekir. burada sizlere bir form verilecek ve doldurmanız istenecektir. Form üzerinde yer alan bilgileri eksiksiz olarak doldurmanız durumunda ise başvurunuz işleme alınacaktır. Form doldurma sırasında herhangi bir sorun yaşarsanız, ALO 144 sosyal yardım hattını arayarak destek alabilirsiniz.

Doğum Yardımı Almak İçin Ne Yapmalı?

Yakın zamanda doğum yapacak olan anne adayları, doğum yardımı almak için ne yapılmalı sorusunu yönelterek yanıt aramaktadır. Doğum yardımı alabilmek için size en yakın sosyal hizmet merkezini ziyaret etmeniz gerekir. kimliğiniz ile birlikte yapacağınız bu ziyaret sırasında sizlere verilen formu eksiksiz olarak doldurarak kurum çalışanına teslim etmelisiniz. Başvuru formunu doldurup teslim ettikten sonra tek yapmanız gereken şey bekleyişe geçmektir. Yaklaşık 30 gün içerisinde tarafınıza bir geri dönüş yapılır. bu geri dönüşte başvurunuzun olumlu sonuçlandığını görürseniz, takip eden ay içerisinde çocuk sayısına göre tarafınıza bir ödeme yapılmaya başlanır.

Hamilelik Parası Kimlere Verilir?

Hamilelik parası kimlere verilir sorusunun yanıtına gelecek olursak, aşağıda sıralanan şartları sağlayan kişiler hamilelik parasından faydalanabilmektedir:

  • Hane içerisinde yer alan kimsenin sosyal güvencesinin bulunmaması
  • Anne adayının başvuruyu doğum gerçekleşmeden önce yapmış olması
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan ihtiyaç sahibi olunduğuna dair onay alınması
  • Anne adaylarının hastanelerde düzenli olarak testlere ve kontrollere katılması

Yukarıda yer alan şartları taşıyan anne adayları, bakanlıklar ve vakıflar tarafından verilen hamilelik parasına başvuruda bulunabilmektedir. Eğer bu şartlar ile alakalı aklınıza takılan bir soru varsa, cep telefonunuzdan ALO 144 numaralı sosyal yardım hattını arayabilirsiniz.

Hamilelik Parası Ne Zaman Alınır?

Hamilelik parası ne zaman alınır sorusu, hamilelik maaşına başvuruda bulunmak isteye anne adayları tarafından sıklıkla sorulur. Hamilelik parası, başvurusu olumlu sonuçlanan anne adaylarının PTT hesabına iki ayda bir olmak üzere yatırılmaktadır. 2 ayda bir ödenen yardımın tutarı ise 2022 yılı için 650 TL olarak belirlenmiştir. Paranın çekilebilmesi için kimlik kartı ile birlikte bir PTT şubesine gitmek yeterli olacaktır. İlk hamilelik parası ise başvuru sonucunun açıklanmasının ardından 30 gün içerisinde yatırılmaktadır. Örneğin bugün başvurunuz olumlu sonuçlandıysa, ilk hamilelik parasını önümüzdeki ay içerisinde PTT şubelerine giderek çekebilirsiniz. Konu ile alakalı daha fazla bilgi almak için 144 numaralı sosyal yardım hattını aramanız yeterli olacaktır.

Çalışmayan Anneler Doğum Parası Alabilir mi?

Çalışmayan anneler doğum parası alabilir mi sorusunun yanıtına gelecek olursak, çalışmayan anneler devlet kurum ve kuruluşlarından doğum parası alabilmektedir. Ancak doğum parası alabilmek için ailenin muhtaçlık sınırının altında yaşaması ve gelir kaynağının bulunmaması şarttır. verilen doğum yardımının tutarı ise çocuk sayısına göre değişiklik gösterir. Doğum parası almak isteyen anneler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı il müdürlüklerine veya sosyal hizmet merkezlerine giderek bir başvuru formu doldurabilirler. Yapılan incelemeler sonucunda şartları sağladığı görülen anne adaylarına her ay 600 TL’ye kadar doğum yardımı yapılabilir. Ancak şartları sağlamayan annelerin başvuruları ne yazık ki reddedilecektir.

Gebelik Yardım Parası Ne Kadar?

Gebelik yardım parası ne kadar sorusu, gebelik yardımına başvuruda bulunmak isteyen anne adayları tarafından sıklıkla sorulur. Belirli şartları taşıyan anne adaylarına şu yardımlar yapılmaktadır:

  • İlk çocuk için: 300 TL
  • İkinci çocuk için: 400 TL
  • Üç ve daha fazla çocuk için: 600 TL

Yukarıda sıralanan yardımlar, başvurusu olumlu sonuçlanan annelerin PTT hesaplarına yatırılmaktadır. Eğer sizler de gerekli tüm şartları sağlıyorsanız, size en yakın sosyal hizmet merkezine giderek bir form doldurabilir ve başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. konu ile alakalı daha fazla bilgi almak ve yönlendirilmek için cep telefonunuzdan ALO 144 numaralı sosyal yardım hattını ücretsiz bir biçimde aramanız mümkündür.

Evden İş fikirlerim için hemen https://www.devletodemeleri.com/evden-is-fikirlerim/ sayfasını ziyaret edin. Gelir yuvan ve Gelirim Evden sosyal yardım başvurusu için hemen 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum